Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Prema potvrzuje druhého jezdce

Prema potvrzuje druhého jezdce

Bude jím Hauger

V letošním roce absolvoval Dennis Hauger svou premiérovou sezonu ve FIA F3. Během ní hájil barvy stáje Hitech. Na konto si připsal celkem čtrnáct bodů a v konečné klasifikaci šampionátu skončil sedmnáctý. Nejlepšího výsledku dosáhl ve druhém víkendovém závodě na Hungaroringu, ve kterém se umístil na třetí příčce.

Pro příští sezonu ale změní šampion italské F4 z roku 2019 působiště. Rozhodla se mu totiž dát šanci Prema. S monopostem této stáje Hauger jezdil už při letošních posezonních testech, a to jak během prvních dvou dnů v Barceloně, tak během závěrečných dvou v Jerezu.

„Jsem nesmírně šťastný, že se v roce 2021 přidám k Premě. Na podzim jsem s týmem strávil nějaký čas a velmi rychle jsem se tam začal cítit jako doma. Jeho týmového ducha a tvrdou práci na každém malém detailu jsem si opravdu užíval. Nemůžu se dočkat, až se vrátím zpět do Itálie a budeme se tvrdě připravovat na novou sezonu. Chci poděkovat svým sponzorům a rodině za jejich podporu a také každému v Premě za tuto příležitost,“ řekl Hauger.

Vůz Premy už si Hauger vyzkoušel. Foto: Prema

Šéf týmu René Rosin dodal: „Dennis je jedním z nejzářivějších a nejslibnějších talentů v juniorských kategoriích. Zjistili jsme to, když byl naším soupeřem ve formuli 4. Byl nelítostný, ale férový. Navzdory svému mládí se ve své premiérové sezoně ve FIA F3 ukázal jako slibný jezdec a pak na nás zapůsobil při prvním společném testování. Těšíme se, až ho budeme moci přivítat zpět na dráze a nemůžeme se dočkat, až dotáhneme do konce naši sestavu pro nadcházející sezonu.“

U Premy, která v dosavadních dvou ročnících FIA F3 získala titul jak mezi týmy, tak mezi jezdci (v roce 2019 s Robertem Švarcmanem, v roce 2020 s Oscarem Piastrim), nyní zbývá už jen jedna volná sedačka. Ještě před Haugerem Italové potvrdili Arthura Leclerka.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prema