Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Doohana čeká sezona s Tridentem

Doohana čeká sezona s Tridentem

Doplní Schumachera a Novalaka

Stáj Trident je dalším týmem, jehož sestava je pro letošní sezonu FIA F3 kompletní. Týmovým kolegou Davida Schumachera a Clémenta Novalaka bude Jack Doohan. Syn pětinásobného mistra světa v závodech silničních motocyklů Micka Doohana odjel loni s Tridentem všechny čtyři dny posezonních testů.

„Mám velkou radost, že se pro letošní sezonu spojuji s tak prestižním a konkurenceschopným týmem, jako je Trident. Při posezonních testech to šlo velmi dobře. V týmu panuje skvělá atmosféra. Nemohu se dočkat, až se vrátím do práce a začnu se připravovat na novou sezonu,“ uvedl osmnáctiletý Doohan, který je chráněncem Red Bullu.

Šéf stáje Giacomo Ricci dodává: „Máme opravdu velkou radost, že můžeme Jacka potvrdit. Loni v říjnu při posezonních testech v Barceloně a Jerezu na nás opravdu zapůsobil tím, jak rychle se sžil s vozem a dosahoval velmi dobrých výsledků (při druhém dni v Jerezu byl dokonce nejrychlejší – pozn. red.). Jsme velice pyšní na to, že budeme spolupracovat se synem mistra světa v závodech motocyklů Micka Doohana. Se všemi členy týmu si Jack rychle vytvořil skvělý vztah. Ukázal, že hodně touží po tom, abychom dosáhli našich cílů. Má také odhodlání. Když se bavíme o závodění, jeho oči doslova září.“

Loni Doohan závodil pro tým HWA Racelab. Foto: HWA Racelab

 

Pro Doohana půjde o druhou sezonu ve FIA F3. Svůj premiérový rok zažil loni s týmem HWA Racelab. Na konto si ale Australan žádný bod nepřipsal a celkově obsadil 26. příčku. Nejlepšího výsledku dosáhl při posledním závodě sezony v Mugellu, který dokončil jako jedenáctý.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Trident