Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda udělala pokrok, tvrdí Cunoda

Honda udělala pokrok, tvrdí Cunoda

Räikkönen a Vettel si nevšimli rozdílu.

Juki Cunoda tvrdí, že nová pohonná jednotka Hondy je citelně silnější než ta, se kterou loni jezdil v Abú Dhabí v rámci testu mladých jezdců.

"Honda udělala dobrý pokrok ve srovnání s motorem, který měla loni. Hlavně po stránce výkonu na jedno kolo. Cítím, že motor je silnější, hlavně ve vysokých rychlostech. To je velmi dobrá zpráva," řekl 20letý japonský nováček.

To Kimi Räikkönen tvrdí, že vzhledem k povětrnostním podmínkám nebylo možné pocítit menší změny ve výkonu motorů. Připomeňme, že jeho Alfa Romeo má motor Ferrari a že včera silný vítr dopoledne navál na trať novou vrstvu písku z nedaleké pouště a odpoledne dokonce přerostl v menší písečnou bouři.

"Nemohu srovnávat s minulým rokem, nakolik jsme tady měli dost odlišné podmínky," vyjádřil se zkušený Fin. "Kdyby to byly stovky koňských sil, tak bych si toho samozřejmě všiml. Ale nepochybuji, že pohonná jednotka je lepší, ačkoli na druhé straně je třeba počítat i s tím, že ostatní také zimu neprospali. Takže musíme počkat do prvního závodu. Až tam zjistíme, jak na tom opravdu jsme. Ale nepochybuji, že se udělal krok vpřed."

Pokud má Ferrari nové koňské síly, unikly Räikkonenově pozornosti. Foto: Alfa Romeo

Sebastian Vettel si poprvé v kariéře pořádně zajezdil s motorem Mercedes.

"Samozřejmě je to jiný motor, s jinými jízdními vlastnostmi, jiný než jsem byl zvyklý," řekl čtyřnásobný šampion ve službách týmu Aston Martin. "Spíše to bylo o mně, abych si na všechno zvykl. Ale všichni vědí, že Mercedes má silný motor. Na tuto část vozu se určitě nebudeme vymlouvat."

Mimochodem, Juki Cunoda byl tak nadšený, že novinářům i zapomněl zmínit problém s palivovým systémem, který prý ovlivnil celý jeho odpolední stint, jak později prozradil hlavní závodní inženýr AlphaTauri, Jonathan Eddolls.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, planetf1, úvodní foto: AlphaTauri