Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Cunodu ohromila přilnavost vozu F1

Cunodu ohromila přilnavost vozu F1

V nejrychlejším kole trošku švindloval.

Juki Cunoda byl ohromen tím, jak vůz F1 obutý do nejměkčích pneumatik Pirelli skvěle drží na trati.

"První dva dny se nám trochu lepila smůla na paty, ale v poslední den bylo vše správně, mechanici i Honda odvedli skvělou práci a nebyly žádné problémy," řekl japonský nováček. "Ve voze jsem se cítil dobře, odjel 91 kol, takže můžu být spokojen. Byl to opravdu dobrý test. Nejvíce jsem si užil jízdu na pneumatikách C5, tedy nejměkčích. Mají ohromnou přilnavost, něco takového jsem ještě nezažil! Když jsem testoval v Imole a Misanu, neměl jsem takovou přilnavost. Moc se mi to líbilo."

Cunoda se s pomocí směsi C5 dostal na konečné druhé místo tabulky nejrychlejších kol předsezonních testů v Sachíru, avšak Lando Norris z konkurenčního McLarenu na Instagramu "bonznul", že si pomohl i jinak.

"Bezproblémový den se závodními simulacemi i krátkými stinty," napsal Cunoda.

"A jaké bylo DRS?" zeptal se Norris a přidal vysmátého emotikona.

Fanoušci na Redditu mezitím udělali srovnání, kde se během závodního víkendu na okruhu nacházejí aktivační zóny DRS a kde zadní křídlo otevíral Cunoda. Samozřejmě, dost spěchal a nejen během toho jednoho kola aktivoval DRS, jakmile za zatáčkou natočil vůz správným směrem.

Další zajímavost o sobě Cunoda prozradil sám. AlphaTauri mu muselo připravit speciálně upravené pedály, jelikož na původní při své výšce 159 centimetrů pořádně nedosáhl.

"Dostal jsem speciální sadu pedálů. S Pierrem nejsme stejně vysocí (rozdíl 18 centimetrů), takže pedály musí být udělány jinak, což nám v sobotu dělalo problémy."

Cunoda asi chtěl upoutat pozornost, jak to nováčci často dělávají v testech i trénincích. Foto: AlpihaTauri

Navzdory technickým problémům týmu s palivovým systémem, motorem i převodovkou je optimistický i zkušenější ze závodníků AlphaTauri.

"Vždy najdete věci, které si žádají zlepšení. Ale popravdě, po třech dnech jsme na tom mnohem lépe než loni po třech dnech v Barceloně, takže jsem velmi spokojen," řekl Pierre Gasly.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, GPFans, úvodní foto: AlphaTauri