Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rychlost na rovinkách potvrzena

Rychlost na rovinkách potvrzena

Sainz přinesl poznatky z McLarenu.

Mattia Binotto je po předsezonních testech přesvědčen, že loňská katastrofa se nebude opakovat. Povzbudivá byla hlavně rychlost na rovinkách, což bylo loni nejslabší disciplínou červeného vozu.

"O kvalitách motoru se dozvíme nejprve z dynamometru. Potom ho nainstalujeme do vozu a z testů na trati se dozvíme více o rychlosti vozu i relativní rychlosti vůči ostatním," řekl šéf týmu Ferrari. "Když jsme tu byli loni, byli jsme velmi pomalí na rovinkách. Ani jsme se nedostali do Q3, s velmi velkou ztrátou na pole position. Ale když se podívám na data z posledních dní, tak minimálně na rovinkách byla rychlost v pořádku. Pravděpodobně již nebudeme v takové nevýhodě, jako jsme byli loni. Víme, že to není pouze o výkonu, zlepšil se i aerodynamický odpor vozu. Obě věci přispěly ke zlepšení rychlosti na rovinkách."

Ve voze se Charles Leclerc střídal s novým členem týmu, Carlosem Sainzem.

"Dobré je, že Carlos dával velmi podobnou zpětnou vazbu, o voze mluvil velmi podobně," řekl Leclerc. "Takže od vozu očekáváme totéž. A má zkušenosti z jiných týmů, ukazuje nám nové cesty, které se vyplatí prozkoumat. To také pomáhá."

Také je rád, že se Ferrari probouzí ze špatného snu.

"Minulý rok byla v týmu o tomto čase divná atmosféra, protože jsme si právě uvědomovali, že to bude ještě horší, než jsme si mysleli. Nějaký čas to bylo, řekněme, ne zrovna skvělé. Ale velmi rychle se nám podařilo změnit mentální nastavení a měli jsme velkou motivaci pracovat na návratu mezi nejlepší. Letos v tom chceme pokračovat."

SF21 by nemělo mít žádné výrazně slabé místo. Foto: Ferrari

Zdroj: RaceFans, planetf1, úvodní foto: Ferrari