Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari odmítá roli favorita

Ferrari odmítá roli favorita

Nikdo nic neví.

Po velmi dobré rychlosti v první den testů se vůz Ferrari F1-75 ve čtvrtek dostal na první místo tabulky nejrychlejších dosažených časů. Na rozdíl od McLarenu k tomu nepotřeboval měkké pneumatiky. Svítá fanouškům italského týmu na veselejší časy? Charles Leclerc nechtěl o své rychlosti vůbec mluvit.

Naším cílem je odjet co největší množství kilometrů, otestovat maximálně možné množství věcí. A v tomto vidím náš úspěch,“ řekl Monačan.

Jeho týmový kolega skončil na čtvrtém místě a má stejný názor.

Proč tvrdíte, že vypadáme být ve skvělé formě? Stále jsme teprve na začátku. Ale chápu, že vy (novináři) potřebujete dělat závěry, informovat o aktuálním pořadí. Ale ani my sami ještě nedokážeme říct, jaká bude konkurenceschopnost. Nikdo neví, kolik paliva je v nádržích ostatních vozů, ani s jakou konfigurací kdo právě jezdí. Takže vám nemůžu potvrdit ani vyvrátit, že můžeme být velmi spokojeni, protože prostě nevíme,“ snažil se vysvětlit Španěl.

Lepší odpověď nikdo nevymámil ani od šéfa Scuderie.

Myslím, že jsme dobře udělali, že jsme z vývoje tohoto vozu udělali jedinou prioritu. Teď máme šanci,“ nechal se slyšet Mattia Binotto. „Nyní jsme se konečně dostali na trať a můžeme vůz lépe poznat. Ale jak moc se nám to vyplatilo, to nedovedu říct dnes ani zítra, na odpověď budeme čekat měsíce. Po čtyřech nebo pěti závodech si můžeme promluvit o plném potenciálu vozu, který je třeba nejprve poznat, potom s ním překonat dětské nemoci. Ani první závod v Bahrajnu nám nedá celou odpověď, určitě tam bude horko a je to specifická trať.

Jezdci Ferrari si nechtějí připustit roli favoritů. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari