Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tóth pojede za Campos

Tóth pojede za Campos

Doplní Cordeela s Colombem

Za stáj Campos budou letos ve FIA F3 závodit tři nováčci přicházející z Eurocupu formule Renault. Po Lorenzu Colombovi a Amaurym Cordeelovi totiž španělský tým angažoval Lászla Tótha. Maďarský závodník loni v Eurocupu formule Renault závodil stejně jako Colombo za stáj Bhaitech. Celkově obsadil 16. příčku.

„Mám velkou radost, že má kariéra bude pokračovat v týmu, který má za sebou takovou historii. Je to pro mě čest. Rád bych se i nadále postupně posouval dopředu, tak jako jsem to dělal předtím. Ve formuli 3 to bude má první sezona. Mým hlavním cílem tedy samozřejmě bude učit se a získat co nejvíce zkušeností,“ řekl Tóth.

Sportovní ředitel týmu Adrián Campos mladší dodal: „Máme radost, že poslední volné místo v naší sestavě pro letošní sezonu FIA F3 můžeme zaplnit Lászlem. Jsem si jistý, že se nám díky společnému úsilí podaří dosáhnout cílů, které jsme si pro letošní sezonu stanovili. Rád bych Lászla jménem celého týmu u nás vřele přivítal. Přejeme mu, aby dosáhl hodně úspěchů.“

Loni László Tóth závodil v Eurocupu formule Renault za stáj Bhaitech. Foto: Bhaitech

 

Tóth bude vůbec prvním Maďarem ve FIA F3. Historie tohoto šampionátu se datuje od roku 2019. Pokud ale počítáme i předchůdnickou sérii FIA F3, kterou byla v letech 2010-2018 GP3, je Tóth již druhým závodníkem z Maďarska. V letech 2011 a 2012 totiž v GP3 účinkoval Tamás Pal Kiss. A rozhodně se nedá říci, že by byl nevýrazný. Připsal si totiž dvě pódiová umístění včetně vítězství při druhém závodě v Barceloně v roce 2011.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Campos