Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Frederick dalším nováčkem ve FIA F3

Frederick dalším nováčkem ve FIA F3

Pojede za Carlin

V loňské sezoně si americký závodník Kaylen Frederick dojel jako pilot Carlinu pro titul v britském šampionátu formule 3. A za tento úspěch se ho stáj Trevora Carlina rozhodla odměnit povýšením do FIA F3. Zde letos Frederick doplní v sestavě Carlinu další dva nováčky – Jonnyho Edgara a Ida Cohena.

„Před začátkem sezony jsem nesmírně vzrušený a nemůžu se dočkat, až vyrazím na trať. FIA F3 je šampionát, jehož součástí chtějí být všichni mladí závodníci. Víte totiž, že závodíte proti těm nejlepším pilotům, kteří jsou na cestě do formule 1. Jako tým nás čeká spousta výzev. Myslím si ale, že máme vše potřebné k tomu, abychom se s nimi vypořádali. Jsem velice vděčný svým sponzorům za to, že mě i nadále podporují a že mi toto (přesun do FIA F3 – pozn. red.) umožnili,“ řekl devatenáctiletý pilot.

Šéf stáje Trevor Carlin řekl k přesunu Fredericka toto: „Jsme nadšení z toho, že s námi Kaylen zůstane i v sezoně 2021 Ka. Máme radost z toho, že ho v týmu máme. FIA F3 je jeden z nejvyrovnanějších šampionátů na světě. Znám ale Kaylenovu pracovní morálku a vím, že z balíčku, který mu poskytneme, vytěží maximum.“

Kaylen Frederick si loni dojel s Carlinem pro titul šampiona britské F3. Foto: Carlin

 

Po potvrzení Frederickova angažmá již zbývá jen jeden tým, který dosud nepotvrdil pro letošní sezonu FIA F3 kompletní sestavu – Charouz Racing System. Zde je jisté, že za něj pojede Reshad de Gerus. Jména zbylých dvou pilotů ale zatím oznámena nebyla.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Carlin