Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes se obává Imoly i Algarve

Mercedes se obává Imoly i Algarve

Russell to vidí opačně.

Hlavní závodní inženýr Mercedesu se obává, že v příštích dvou velkých cenách nebude jeho tým rychlostně Red Bullu blíže, než byl v Bahrajnu.

"Myslím, že nejsme silní ve vysokých rychlostech a Imola i Portimão mají mnoho takových míst," nechal se slyšet Andrew Shovlin.

"Bahrajnský okruh je dost specifický. Dává zabrat především zadním pneumatikám a foukal hodně silný vítr. Vítr o rychlosti 30 až 40 km/h je tak na hranici toho, co ještě můžeme považovat za normální závod. Doufáme, že přijdou i lepší tratě, jelikož minulý víkend byl opravdu těžký. V neděli jsme už byli s vozem poměrně spokojeni, ale dalo nám to zabrat. Vůz Red Bullu byl dobrý od prvního dne testů. Ale věřím, že některé jiné okruhy nám sednou podstatně lépe."

Loni získal Mercedes v Imole double. Foto: Mercedes

Člen programu Mercedesu pro mladé jezdce a jeho příležitostný testovací jezdec naopak očekává zlepšení konkurenceschopnosti.

"Red Bullu trať sedla lépe než komukoliv jinému. Bylo tam větrno, jako vždycky. Vítr foukal až rychlostí 50 km/h, trať je otevřená a má mnoho pomalých zatáček. Imola je úplně jiný typ okruhu. Má rychlé zatáčky a v okolí je spousta stromů a domů, takže je trať lépe chráněna před větrem," míní Russell.

Zdroj: Motorsport, Motorsport-total, úvodní foto: Mercedes