Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Z nováčků je nejlepší Cunoda

Z nováčků je nejlepší Cunoda

Nejlepší za mnoho let, míní Brawn.

Velká cena Bahrajnu byla debutová pro Micka Schumachera i jeho týmového kolegu Nikitu Mazepina, Rosse Brawna však nejvíce zaujal nový jezdec týmu AlphaTauri. Japonec Juki Cunoda se blýskl několika předjížděcími manévry, díky čemuž si z VC Bahrajnu odvezl dva body.

"Ohromil mě Juki Cunoda. Minulý víkend jsem se s ním potkal poprvé, ale je to zajímavá osobnost. Mimo vozu samá sranda a za volantem si nebere servítky!" popisuje nováčka výkonný sportovní ředitel F1. "V závodě předvedl několik skvělých manévrů, přitom to byl jeho první závod ve voze F1. Je nejlepším nováčkem za poslední roky. Všichni si pamatujeme, jak vypadají plné tribuny okruhu Suzuka a nadšení japonských fanoušků. Věřím, že nás to opět čeká."

Cunoda si deváté místo vybojoval po tom, co jeho týmu ve Q2 nevyšel risk se středně tvrdými pneumatikami místo měkkých, což uznává i Helmut Marko.

"V první kvalifikaci mu tým měl dát měkké pneumatiky. Mohl být ještě výše. Nemá kvalifikační rutinu, které by se mohl držet,“ řekl šéf motorsportu Red Bullu.

"Je inteligentní a na 20letého i velmi dospělý. Co nevidět bude hvězdou F1. Všichni ho mají rádi. Je to šarmantní mladík z Japonska se skvělým smyslem pro humor. A má 159  centimetrů, hmotnost 61 kilogramů, designéři ho milují!

Co se designérů týče, museli vymyslet nový způsob, jak efektivně posunout pedály blíže k sedačce, než byli zvyklí, protože na původní Cunoda pořádně nedotáhl. Podle Marka je ještě třeba vyměnit i sedačku v simulátoru.

S Cunodou je prý zábava. Foto: AlphaTauri

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: AlphaTauri