Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo se vsadil i s Brownem

Ricciardo se vsadil i s Brownem

Co dostane za první pódium?

Ředitel McLarenu se rozhodl, že dá Ricciardovi extra motivaci dostat se co nejdříve na stupně vítězů. Stejně jako Australanův bývalý šéf u Renaultu, i on s ním uzavřel sázku.

Jedná se o pokračování dobře známého příběhu o tom, jak Cyril Abiteboul v dobré náladě souhlasil, že pokud se Daniel Ricciardo ve voze jeho týmu dostane na stupně vítězů, může mu vybrat tetování. Dlouho to vypadalo, že Ricciardovi se misi nepodaří splnit, avšak v říjnu 2020, ani ne čtvrt roku před odchodem do McLarenu, obsadil třetí místo ve Velké ceně Eifelu. Vzhledem k pandemii a ke skutečnosti, že Abiteboul již není v padoku, se tetování ještě neuskutečnilo, ale Zak Brown na něj již stihl navázat, ačkoli s prvním návrhem přišel sám Ricciardo.

"Vím, že má fantastickou sbírku automobilů, tak by mohl vsadit jeden z nich!" nechal se slyšet Ricciardo.

Brown nehodlá obětovat jeden ze svých vzácných kousků, ale přesto vymyslel pro Ricciarda zajímavou odměnu. Na jím zveřejněné fotografii z roku 1984 je Dale Earnhardt za volantem vozu Wrangler Chevrolet Monte Carlo.

"Dostaň nás na pódium a můžeš se projet!" adresoval Brown odkaz svému novému jezdci.

Ricciardo byl v dětství velkým fanouškem legendy NASCAR, která tragicky zahynula při havárii v roce 2001 v závodě Daytona 500. Když si fanoušci americké série připomínali smutné 20. výročí Earnhardtovy nehody, Ricciardo prozradil, že si ve F1 vybral závodní číslo 3 právě na počest svého vzoru. Můžeme se vsadit, že bude chtít Browna donutit vytáhnout vzácný historický kousek z garáže co nejdříve.

earnhardtbybrown

Ricciardo se za odměnu může povozit ve voze hrdiny jeho dětských let. Foto: Zak Brown

Zdroj: f1i, úvodní foto: McLaren