Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen bude ještě lepší

Verstappen bude ještě lepší

Závodit v nejlepším voze není těžké.

Max Verstappen věří, že pokud se nový vůz Red Bullu ukáže být nejrychlejším, nebo jedním z nejrychlejších v poli, bude závodit lépe a s méně chybami než v minulosti.

"Jde o to, že když jednou sedíš v konkurenceschopném voze, bojuješ o titul, tak je to snazší," řekl Nizozemec, kterého nejspíš čeká první sezona v takovém voze. "Samozřejmě, novinkou je tlak vyhrát šampionát, přičemž na trati bojuji za celý tým lidí. Ale celkově by to pro mě mělo být snazší.

Když nemáš dost dobrý vůz, musíš neustále riskovat, jinak nebudeš mít výsledky. To znamená více riskovat v prvním kole, v rozhodujících momentech závodu. A když riskuješ, tak to samozřejmě občas také nevyjde. Těším se na to, co přijde a doufám, že vůz bude mít na to, abychom s ním bojovali o titul."

Pouze 23letý Verstappen má za sebou již celých šest sezon ve F1, což je fantastickou kombinací mládí a zkušeností s vozy, okruhy a prostředím F1, avšak má to i svou stinnou stránku. V juniorských sériích monopostů strávil pouze jediný rok a během toho roku už věděl, že jde do F1, do týmu Toro Rosso, které ho i pustilo do pátečních tréninků. Výsledkem je, že nikdy nebyl šampionem "dospělé" série a zkušenosti s bojem o titul má pouze z motokár.

"Že jsem nikdy nevyhrál titul ještě neznamená, že nebudu vědět, co mám dělat. Před lety jsem získal mnoho titulů v motokárách a po taktické stránce je to vlastně stejné. Je třeba si vybírat své boje, nikdo nevyhraje každý závod a každý boj."

První zkouškou v Bahrajnu Verstappen s Red Bullem neprošli. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull