Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher bere dobré rady od Vettela

Schumacher bere dobré rady od Vettela

Už ho považuje za svého přítele.

Mick Schumacher prozradil, že Sebastiana Vettela již považuje za svého přítele. Syn sedminásobného mistra světa začal letos závodit ve F1 za tým Haas. Jeho týmovým kolegou je tam jiný nováček, Nikita Mazepin, takže je i moc rád, že mu má kdo poradit. Nakonec, Vettel se v jeho začátcích rád nechal poradit od Michaela Schumachera.

"Dal mi mnoho dobrých rad. Jsme ve sportu, kde je každý každému soupeřem, takže jezdci si rádi hlídají svá tajemství," řekl mladý Němec. "Přechovávám k němu obrovský respekt, ale myslím, že už můžu mluvit i o přátelství. Má mnoho cenných zkušeností a hodně se od něj můžu naučit.

Asi nejlepší rada, kterou jsem od něj dostal, byla abych nikdy nezapomínal, proč tu vlastně jsem. Jsem tady, protože miluji tento sport. Kdybych o to přišel, celé by to ztratilo smysl. Miluji svůj život, mám nejlepší práci na světě. Jsem velmi rád, že se mohu spolehnout na rady od někoho jako on."

"Pomáhám mu rád, protože je to skvělý kluk a samozřejmě i proto, že jsem měl výjimečný vztah s jeho otcem," povedal o Schumacherovi Vettel. "Dobře spolu vycházíme, jsem rád v jeho společnosti a rád se s ním podělím o všechno, co jsem se naučil."

V týmu Haas se potkali dva nováčci a o to více platí, že dobrá rada je nad zlato. Foto: Haas

Zdroj: f1i, úvodní foto: Haas