Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher musí opět mluvit o Mazepinovi

Schumacher musí opět mluvit o Mazepinovi

Steiner nevidí problém.

Mimo velkou pozornost pokračuje rozepře jezdců týmu Haas. Začala posledním kolem Velké ceny Ázerbájdžánu, kde Nikita Mazepin udělal na Micka Schumachera manévr, který Němec okomentoval: "Co do ****?! Opravdu?! Opravdu se nás pokoušel oba zabít?"

Šéf týmu to prošel poznámkou, že si se svými jezdci promluví, Schumacher po zklidnění mluvil o potřebě obnovit vzájemnou důvěru s týmovým kolegou a Mazepin Schumacherovi vzkázal, že nemá čekat nic zadarmo. Po Velké ceně Francie potřebuje Schumacher s týmem opět mluvit o Mazepinovi. Opět byl v cíli dříve než Rus, přestože ho prý v průběhu závodu vyhnal ven z trati.

"Myslím, že musím opět mluvit s týmem," řekl Schumacher. "Nakonec, nemusí to být problém, prostě se přizpůsobím pravidlům hry. A on všechno otevřeně přiznává, má to v povaze. Nedá se říct, že jsme v této věci zajedno. Může se z toho stát soutěž v tom, kdo má ostřejší lokty."

Šéf týmu se ale rozhodl dát tomu volný průběh.

"Podíval jsem se na to a už jsem s oběma mluvil. Prostě závodili. Nebylo na tom nic nesportovního. Rozdíly mezi nimi jsou čím dál menší, takže se na trati potkávají častěji, což pro nás nemusí být vždy ideální scénář."

"Vidím pouze jedno vysvětlení, Nikita nezvládá emoce," nechal se slyšet Ralf Schumacher, Mickův strýc. "Nakonec šéf týmu bude muset něco říct, i přesto že Mazepinův otec platí většinu účtů."

Schumacher a Mazepin se budou potkávat častěji, předpovídá šéf týmu. Foto: Haas

Zdroj: grandprix, úvodní foto: Haas