Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton si zaslouží vyšší trest, míní Verstappen

Hamilton si zaslouží vyšší trest, míní Verstappen

Nizozemec přece jen promluvil.

Včera jsme Maxe Verstappena citovali, že se nechce vracet k událostem VC Velké Británie, dnes to už vůbec neplatí. Jezdec Red Bullu médiím vysvětlil, proč si myslí, že si Lewis Hamilton zaslouží vyšší trest, než mu udělili komisaři.

"Bojoval jsem tvrdě, bránil jsem tvrdě, ale nedá se říct, že jsem byl agresivní. Kdybych byl agresivní, natlačím jej do vnitřní zdi," nechal se slyšet Verstappen na dnešní předzávodní tiskovce. "Ale nechal jsem mu prostor, jel jsem do zatáčky zvenčí. On to pustil dovnitř a je jasné, že ve stejné rychlosti, jakou jsem měl já, nemohl zatáčku projet vnitřkem, tedy podstatně ostřejším úhlem. Věděl, že na vnějšku budu já, takže věděl i to, že z toho bude kolize. Nečekal jsem to od něj, jel jsem naplno a ucítil náraz do zadního kola.

Zbavil se svého hlavního rivala. V situaci, kdy třetí nejrychlejší tým nemá šanci. Za normálních podmínek jsme o 40 až 50 sekund (za závod) rychlejší, takže 10sekundový trest skutečně nestačí. Rozhodně měl dostat tvrdší trest."

Velkým tématem po Silverstone byla i nadšená, emotivní oslava Hamiltonova vítězství.

"Jeden z nás je v nemocnici po nárazu o síle 51G a druhý mává vlajkou a tváří se, že se nic nestalo. A nejen on. Reakce celého jeho týmu byla... Nepatří se tak oslavovat vítězství získané tímto způsobem."

"Na velkoplošné obrazovce jsem ho viděl vystupovat z vozu a vypadal být v pořádku a také tým mě informoval, že je v pořádku. Až na tiskovce po závodě jsem se dozvěděl, že je v nemocnici," brání se Hamilton.

Dobrou zprávou pro Red Bull a Verstappena je, že Honda ještě pohonnou jednotku z havarovaného vozu úplně neodepsala a zítra v prvním tréninku ověří její spolehlivost.

Národní hrdina nebo padouch? Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull