Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Film SCHUMACHER čekejte v září

Film SCHUMACHER čekejte v září

Nový dokument o sedminásobném šampionovi.

Nový film o Michaelu Schumacherovi se objeví 15. září ve službě Netflix. Dokument vznikl za plné podpory blízké rodiny jednoho z největších závodníků všech dob. Ke vzniku snímku s názvem SCHUMACHER přispěli jeho manželka Corinna, jeho děti Gina a Mick i jeho bratr Ralf. Schumacherova dlouholetá manažerka, Sabine Kehmová, film popsala jako "dar milovanému manželovi a otci".

"Michael Schumacher znovu definovány obraz závodního jezdce jako profesionála a pro všechny nastavil novou laťku," řekla Kehmová. "Na cestě za dokonalostí nešetřil sebe ani svůj tým a vedl ho vstříc největším úspěchům. Stal se vzorem skvělého lídra."

Na seznamu účinkujících jsou i Jean Todt, Bernie Ecclestone, Luca di Montezemolo, Flavio Briatore, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Damon Hill a David Coulthard. Film vznikl v Německu pod rukama týmu Hanns-Bruno Kammertons, Vanessa Nockerová a Michael Wech. Stejné trio dalo v roce 2017 vzniknout dokumentu Der Spieler věnovanému Borisu Beckerovi.

Dokument vyobrazí Schumachera jako velkého lídra a profesionála, tvrdého soupeře i milujícího manžela a otce. Foto: Ferrari

Zároveň se již můžete těšit na dokument Lucky od scenáristy a producenta filmu Senna, který bude osmidílnou sérií věnovanou Berniemu Ecclestonovi. Jiva Maya natáčel nové materiály během lockdownu v Gstaadu a společnost Formula 1 přispěje archivními záběry. Dokument si dal za cíl vyprávět kompletní příběh bývalého bosse F1. Datum vydání zatím neznáme.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari