Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: Nikdy jsem neodešel

Ricciardo: Nikdy jsem neodešel

Vítěz VC Itálie se vyjádřil k problémům v první polovině sezóny

Daniel Ricciardo měl už od pátku pocit, že se při Velké ceně Itálie stane něco dobrého, a nakonec se z toho vyklubalo vítězství.

"Nevím, něco ve mně v pátek bylo, věděl jsem, že přijde něco dobrého, tak to řekněme," řekl australský jezdec.

Ricciardo zopakoval svůj silný start ze sprintu i do hlavního závodu a tentokrát se mu podařilo předjet Maxe Verstappena, čímž do první zatáčky vjížděl jako vedoucí muž průběžného pořadí.

Na otázku ohledně tohoto fantastického startu Ricciardo pro Sky F1 uvedl: "Samozřejmě mi to včera vyšlo, ale abych byl upřímný, i když se nám povedl start, nikde nebyla záruka, že budu ve vedení i po celý závod.

Ale dokázal jsem se prostě pevně držet vpředu. V prvním stintu jsme podle mě neměli mega rychlost, ale stačilo to alespoň na to, abychom udrželi Maxe za sebou.

Byly tam safety car a plno dalších okolností, ale vést doslova od startu do cíle, to asi nikdo z nás nečekal.
"

Bylo jasné, že pro druhou fázi závodu budou rozhodující zastávky v boxech. Jenže velmi pomalá zastávka Verstappena i nepříliš povedená zastávka Hamiltona měly za následek kolizi obou jezdců a Ricciardovi tak jedním okamžikem odpadli největší soupeři v boji o vítězství. Od té chvíle již Ricciardo následovaný druhým mclarenem Landa Norrise jeli pro double, které McLaren získal naposledy v roce 2010.

Po dojetí do cíle Ricciardo pronesl do rádia dojemný vzkaz, v němž se vyjádřil ke svým potížím v první polovině své debutové sezóny s McLarenem a ke kritice, která se na něj snášela: "V hloubi duše jsem věděl, že to přijde, takže děkuji, že jste mi kryli záda. A pro všechny, kteří si mysleli, že jsem odešel, nikdy jsem neodešel, jen jsem se na chvíli odsunul stranou," řekl.

Když se novináři Ricciarda ptali, kde se vzal po letní přestávce ten náhlý návrat formy, byl zpočátku cynický: "Jo, prostě jsem byl celý rok jako pytel písku," žertoval.

Ale pokud jde o seriózní odpověď, řekl: "Upřímně řečeno, srpnová pauza byla dobrá, abych se mohl mentálně restartovat. Poslední tři víkendy jsem se pak cítil mnohem lépe."

 Formaci oranžových vozů na čele závodního pole i v cíli závodu jsme do dneška neviděli dlouhých 11 let. Foto: McLaren


"Nejenom vyhrát, ale získat rovnou double, to je šílené. Být na stupních vítězů na prvních dvou místech je pro McLaren famózní. Pro jednou nemám slov," uvedl dojatý Ricciardo.

 Zdroj: Planet F1, úvodní foto: McLaren