Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

ART Grand Prix potvrzuje Saucyho

ART Grand Prix potvrzuje Saucyho

Švýcar je prvním podepsaným pilotem pro rok 2022

Stáj ART Grand Prix přišla na konci minulého týdne s poměrně očekávaným oznámením. Bylo totiž definitivně potvrzeno, že Grégoire Saucy bude příští rok hájit barvy francouzského týmu ve FIA F3. Švýcar je součástí stáje již od sezony 2020, kdy pro ni závodil v Eurocupu formule Renault. V letošním roce hájil její barvy v seriálu Formula Regional European Championship by Alpine a vybojoval titul. Za ART Grand Prix poté nastoupil i ve Valencii do posezonních testů FIA F3 a dokázal v nich zajet nejrychlejší čas.

"Jsem poctěný a šťastný, že bude pokračovat mé dobrodružství s tak fantastickým týmem, jakým je ART Grand Prix. Už je znám a vím, jak fungují, což bude při přípravě na novou sezonu velkou výhodou. Rád bych svým sponzorům za tuto příležitost poděkoval. Ve Valencii to šlo velmi dobře, i když jsem se musel vypořádat s novými faktory. Je ale příliš brzy na to, abych si stanovoval nějaké cíle. Stále se toho musím hodně naučit," říká Saucy.

Na pokračování spolupráce se těší i šéf týmu Sébastien Philippe: "Po dvou letech úspěšné spolupráce, která vyvrcholila v roce 2021 ziskem titulu v historicky první sezoně seriálu Formula Regional European Championship by Alpine, chtělo ART Grand Prix strašně moc udělat s Gregem další krok. Letos ukázal v plném rozsahu svůj talent a vyzrálost. Kromě toho jsme se poznali a jak po sportovní, tak po osobnostní stránce si sebe navzájem vážíme," uvedl Francouz.

Letos vybojoval Grégoire Saucy s ART Grand Prix titul ve Formula Regional European Championship by Alpine. Příští rok bude s týmem závodit ve FIA F3. Foto: Formula Regional European Championship by Alpine

Saucy je prvním pilotem, jehož účast v příští sezoně FIA F3 byla potvrzena. O tom, kdo zaplní v sestavě ART Grand Prix zbylé dvě sedačky, zatím můžeme jenom spekulovat. Letos za stáj závodili Frederik Vesti, Alexander Smoljar a Juan Manuel Correa. Zatímco Vesti pokukuje po přestupu do F2, Smoljara i Correu jsme mohli při posezonních testech FIA F3 vidět v akci. Correa nastoupil opět za ART Grand Prix a Smoljar se objevil u týmu Van Amersfoort. Pro ART testovali ve Valencii i Victor Martins s Oliverem Rasmussenem.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: ART Grand Prix