Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Montoya: Verstappen to udělal schválně

Montoya: Verstappen to udělal schválně

Verstappen: Nejsme v mateřské škole.

Ve věci snahy Mercedesu odvolat se vůči výsledkům VC São Paula kvůli incidentu z 48. kola je již rozhodnuto a trestat se nebude. Ještě před rozhodnutím se však k incidentu stihlo vyjádřit několik současných i bývalých jezdců.

Když byli diskvalifikováni, tak otevřeně řekli, že se začnou odvolávat vůči všemu, včetně lepicí pásky vlající ze zadního křídla. Takže jsme takovou reakci očekávali,“ řekl v televizi Sky samotný Max Verstappen. „Není to stejné jako to, co se stalo v Silverstonu. On vyhrál závod, já jsem tehdy skončil ve zdi. Ale jak jsem řekl, rozzlobila je ta jejich diskvalifikace. Prostě jsme tvrdě závodili. Bojujeme o titul mistra světa, nejsme v mateřské škole.

Sebastianu Vettelovi se zdá snaha Mercedesu zbytečná.

Mě se to nijak netýká. Ale řekl bych, že je to zbytečné. Už se stalo. Chceme změnit, co se stalo? Lewis jel fantasticky, vyhrál závod, byl nejrychlejší. To je celý příběh.

Bývalý bouřlivák Juan Pablo Montoya se domnívá, že vidí Verstappenovi do hlavy a na základě toho prohlásil, že Hamilton byl vyveden mimo trať naprosto schválně.

Podle mě Max prostě myslel na to, že pokud havarují, bude to pro něj lepší než přijít o body. On má více bodů a potřebuje pouze zajistit, že se Lewis nedostane do cíle před ním. Lewis byl už vedle něj a nechal mu prostor. Jenže on brzdil tak pozdě, že je zcela zřejmé, že neměl zájem udržet svůj vůz na trati.

Ostatní jezdci si nejspíš řeknou, že když smí tvrdě závodit Verstappen, oni smí také. Foto: Red Bull

Zajímavou poznámku měl Charles Leclerc. Upozornil, že boj o titul neprobíhá ve vakuu a ostatní jezdci tedy dostali zprávu, že takhle se smí závodit. Havárie na sebe nejspíš nenechají dlouho čekat.

Jezdec se vždy přizpůsobuje situaci. Když jsem se dozvěděl, že Max nedostal trest za to, co udělal v Rakousku, začal jsem v Silverstonu závodit jinak. A myslím, že takhle to dělají všichni. A totéž udělám, když tenhle manévr nebude potrestán. Po Rakousku jsme mohli závodit tvrději, což je dobře pro F1, pro show. Tohle byla trochu jiná situace. Komisaři rozhodují, my se přizpůsobujeme.

Zdroj: Motorsport, Sky, This Week, úvodní foto: Red Bull