Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Domenicali byl férovější soupeř než Wolff

Domenicali byl férovější soupeř než Wolff

Šéf Mercedesu lituje, ale vidí to jinak.

Horner šéfuje týmu Red Bull od jeho vzniku, byl šéfem v mistrovských letech se Sebastianem Vettelem a nyní může srovnávat bitvy vybojované proti Ferrari se zkušenostmi z minulého roku.

Dobře si pamatuji, jaké to bylo se Stefanem Domenicalim, který byl šéfem týmu Ferrari, když o mistrovský titul bojovali Sebastian Vettel a Fernando Alonso,“ řekl Horner v rozhovoru pro magazín Formule 1. „Tehdy bylo soupeření na jiné, řekněme gentlemanské úrovni. Minulý rok byl opravdu hodně intenzivní na trati, ale i mimo ni. Toto (Wolff) hraje tuto hru jinak, jako úplně jiný živočišný druh. Mně takové hry nevyhovují, nemám je rád. Ale jsou součástí našeho sportu? Určitě ano, jen já v nich nejsem moc dobrý. Ale tento sport miluji, vyrostl jsem v tomto odvětví a vím, že ve finále jsou stejně nejdůležitější výsledky na trati.

Wolff mezitím litoval slovních přestřelek, které se nesly napříč loňskou sezonou.

Mrzí mě to, opravdu,“ řekl šéf Mercedesu. „Chci být co největším profesionálem, ke všemu se snažím postavit jako profesionál, ale je bohužel pravdou, že v určitém bodě to začalo být osobní. On mi řekl, abych držel klapačku a já jsem mu řekl něco podobného. Uvědomuji si, že i nejhorší nepřítel nejspíš má někoho, s kým jsou nejlepší kamarádi. V profesionálním prostředí bychom proto nikdy neměli zapomínat na respekt.

Wolff nenápadně naznačil, že Horner si začal a v tomto duchu i pokračoval, když byla zmíněna jeho manželka, bývalá závodnice, Susie Wolffová.

Zeptala se mě, proč se vůbec zapojuji do takových diskusí. "Když někdo skočí do studny, nemusíš hned skákat za ním," řekla mi."

Oba šéfové deklarují, že chtějí spory ukončit, ale určitě se nedohodnou, kdo je začal. Foto: Mercedes

Zdroj:Formule 1, úvodní foto: Red Bull