Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Szafnauer je novým ředitelem Alpinu

Szafnauer je novým ředitelem Alpinu

Veřejné tajemství už není tajemstvím.

Tým Alpine se konečně odhodlal potvrdit, že jeho novým šéfem se stává Otmar Szafnauer, který teprve minulý měsíc oficiálně opustil konkurenční Aston Martin. Nebylo zveřejněno datum nástupu do zaměstnání, ale Američan narozený v Rumunsku prý hodlá být s týmem při prvním závodu sezony v Bahrajnu.

Szafnauer bude spolupracovat s Brunem Faminim, jenž byl jmenován do funkce ředitele francouzské továrny ve Viry-Châtillon, kde vznikají pohonné jednotky. Francouz Famin byl získán ze struktur FIA, dříve vedl úspěšnou kampaň Peugeotu v Le Mans.

Trochu překvapivě byl stranou odsunut Davide Brivio, který byl necelý rok závodním ředitelem. Nyní dostal ředitelský post v divizi “Racing Expansion Projects“, ze kterého bude dohlížet na program pro mladé jezdce a na projekty Alpinu v motorsportu mimo F1.

Dva nově příchozí oficiálně přivítal generální ředitel automobilky Alpine, Laurent Rosi. U Szafnauera vyzdvihl jeho zkušenosti a vůli vítězit, u Famina schopnost zlepšovat technologie a Briviův přesun vysvětlil tak, že jeho největší předností je talent identifikovat nejlepší lidi a vést je k nejlepším výkonům.

Náš tým závodníků je nyní kompletní a připravený vykročit vstříc ambiciózním cílům stanoveným pro rok 2022,“ prohlásil Rosi.

Szafnauer poprvé se znakem Alpinu na hrudi. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point