Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz bude oblékat rudou i další dva roky

Sainz bude oblékat rudou i další dva roky

S Ferrari prodloužil smlouvu

Sestava Ferrari se minimálně v příštích dvou sezonách nezmění. Stáj z Maranella totiž před začátkem víkendu v Imole oznámila, že se dohodla s Carlosem Sainzem na prodloužení smlouvy o další dva roky. Španěl tak bude za tým závodit minimálně do konce sezony 2024. Ve stejné době vyprší i kontrakt jeho týmového kolegy Charlese Leclerca.

"Mám velkou radost, že jsem s Ferrari prodloužil smlouvu. Vždy jsem říkal, že není lepší tým, za který můžete ve F1 závodit, a po více než roce, co jsem s nimi, můžu potvrdit, že je jedinečné oblékat si jejich kombinézu a reprezentovat je. Má první sezona v Maranellu byla solidní a konstruktivní, společně jsme se posouvali dopředu. A v této sezoně je zatím tento pokrok zcela jasně vidět. Tím, že mi znovu dali důvěru, se cítím posílen. Nemůžu se dočkat, až si sednu do auta. Udělám, co bude v mých silách pro Ferrari a také pro jeho fanoušky, aby měli spoustu důvodů k radosti," uvedl Sainz k prodloužení smlouvy.

Na pokračování spolupráce se těší i šéf Ferrari Mattia Binotto: "Několikrát jsem řekl, že máme nejlepší sestavu ve F1 a s každým uplynulým závodem mi prodloužení smlouvy s Carlosem připadalo jako naprosto přirozený krok. Zajistí nám to stabilitu a kontinuitu. Během svého působení u týmu ukázal, že má talent, který jsme od něj očekávali. Dosáhl působivých výsledků a využil na maximum všech příležitostí. Mimo závodní dráhu je to dříč, kterého zajímá i ten poslední detail, což nám všem pomohlo ke zlepšení," říká rodák ze švýcarského Lausanne.

Carlos Sainz a Charles Leclerc budou pro Ferrari závodit minimálně do konce roku 2024. Foto: Ferrari



Prodloužení spolupráce mezi Ferrari a Sainzem bylo od začátku sezony považováno za otázku času. V posledních dnech se ale přesto objevily spekulace, které tvrdily, že vyjednávání neprobíhají úplně hladce. Zatímco Sainz údajně chtěl dvouletý kontrakt, Ferrari mu mělo nabízet pouze prodloužení smlouvy do konce sezony 2023 s opcí na rok 2024. Nakonec se ale obě strany dohodly na nové dvouleté smlouvě.

Součástí Ferrari je Sainz od loňské sezony. Tehdy v týmu nahradil čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela, který odešel do Aston Martinu. Hned v první sezoně u "rudých" dokázal porazit týmového kolegu Leclerca a se čtyřmi umístěními na stupních vítězů obsadil celkové páté místo, zatímco Monačan skončil s jedním pódiem sedmý. Při letošním návratu Ferrari na špici se ale zatím daří o poznání více Leclercovi. Z prvních třech závodů totiž vyhrál dva a s náskokem 34 bodů vede šampionát. Sainz má na kontě druhé místo z Bahrajnu, třetí příčku ze Saúdské Arábie a odstoupení z Austrálie. Celkově mu zatím patří třetí pozice.

Sainz je součástí startovního pole F1 od roku 2015. Před svým přestupem do Ferrari působil také u stájí Toro Rosso (2015-2017), Renault (2017-2018) a McLaren (2019-2020).

Zdroj: Motorsport, FORMULE.cz, úvodní foto: Ferrari