Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari se Mercedesu neobává

Ferrari se Mercedesu neobává

Může se porpoising vrátit?

Šéf Scuderie Ferrari v rozhovoru pro televizi Sky řekl, že se neobává rychlého návratu Mercedesu mezi špičku, a tím pádem nejspíš ani rozšíření konkurence v boji o titul.

Samozřejmě si zaslouží gratulaci, velmi pěkně zlepšili rychlost svého vozu,“ řekl Mattia Binotto. „Nicméně v kvalifikaci (ve Španělsku) jsme byli o sedm desetin vteřiny rychlejší, na okruhu, který patří ke kratším. V závodě skončili 30 nebo více vteřin za Red Bullem, takže na Charlese (Leclerca, kdyby dojel do cíle) by ztratili možná čtyřicet. A 40 sekund za 66 kol, to opět vychází na šest-sedm desetin na kolo. A šest-sedm desetin je pořád hodně. Asi tolik loni ztrácelo Ferrari.

Christian Horner je opatrnější.

Vracejí se do boje o titul. Od prvního závodu opakuji, že je to velmi silný tým,“ řekl šéf Red Bullu. „Minulý víkend udělali velký krok vpřed. Nepodceňujeme naše soupeře. Ferrari mělo otřesnou neděli, ale zato velmi, velmi rychlý vůz.

Šéf Red Bullu se obává potenciálu vozu Mercedes. Foto: Mercedes

A zatímco Toto Wolff tvrdil, že porpoising je minulostí, James Vowles, ředitel strategií Mercedesu, si vůbec není tak jistý.

"Zatím pouze víme, že na jednom ze šesti okruhů se vůz choval v souladu s očekáváním," řekl Vowles. „Konečně jsme jednou měli závodní vůz, jaký jsme chtěli mít. Mohli jsme ho nastavovat, zlepšovat, hrát si s různými věcmi a on předvídatelně reagoval. O voze v prvních pěti závodech se to říct nedalo. Avšak očekávání je třeba držet na uzdě. Byla to jen jedna trať, a to trať, která naším vozům léta seděla. Letošní vůz musíme poznat o moc lépe, než ho perfektně pochopíme. Nebylo by správné nyní tvrdit, že porpoising je minulostí.

Jezdec George Russell se nechal slyšet, že očekává ještě tři-čtyři slabší závody, než se Mercedes dostane na jednu úroveň s konkurencí, protože teprve teď se tým může, pokud se porpoising nevrátí, zaměřit na zlepšování rychlosti, v čem už mají Ferrari a Red Bull náskok.

Zdroj: formula1, Sky, Mercedes, úvodní foto: Mercedes