Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russell pořád věří

Russell pořád věří

Padnou konkurenti do pasti?

Letní přestávka už klepe na dveře, zůstává jediný závod. Každý rok je to období, kdy se týmy už seriózně zamýšlejí nad přesunem pracovní síly primárně na projekt vozu pro příští sezonu. A letos už to na titul pro Mercedes opravdu nevypadá. Zdá se ale, že tým německé automobilky zůstává při současném konceptu, pořád mu věří a nový projekt postaví na jeho základech. A jak prozradil George Russell, ve druhé polovině sezony se počítá i s vítězstvími.

Opravdu věřím tomu, že ve druhé polovině roku budeme bojovat o vítězství,“ řekl Russell v rozhovoru s webem Motorsport. „Momentálně se nám daří rychle postupovat a máme mnoho důvodů k optimismu. Všichni v týmu jsou motivováni dohnat špičku. Řekl bych, že je už máme na dosah. Kromě toho, naše letošní trampoty mohou být výhodou do příštího roku, protože jsme při odstraňování problémů mnohé pochopili. Oni neřešili stejné problémy jako my, takže se může stát, že jak bude pokračovat vývoj, také padnou do pasti.

Russell má smůlu, že se do týmu Mercedes dostal akorát v roce, kdy přestal vyhrávat velké ceny, což bylo od roku 2014 přímo samozřejmostí. Alespoň ale má možnost srůst s týmem a pomoci mu vrátit se na vrchol. V rámci rozhovoru nabídl také zajímavou perličku o tom, jak to měly týmy s motorem Mercedes snad v prvním roce hybridních pohonných jednotek.

Jak mi vykládali i chlapci z Williamsu, v roce 2014 nebyl ani důvod používat v první části kvalifikace kvalifikační režim motoru. Postup přes Q1 byl formalitou, takže se raději myslelo na výdrž motoru. Tehdy malá chyba nic neznamenala, konečný výsledek byl stejný. Nyní je startovní pole mnohem vyrovnanější a týmy Red Bull a Ferrari jsou zoceleny tím, jak musely uplynulých osm let vždy bojovat naplno.

Russell nepřestoupil z Williamsu rovnou do vítězného vozu, jak si jistě myslel při podpisu smlouvy. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes