Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Dennis: S přehledem bychom vyhráli

Dennis: S přehledem bychom vyhráli

Penalizace Räkkönena jej podle šéfa stáje stála vítězství.

Šéf stáje McLaren Ron Dennis prohlásil, že by Kimi Räkkönen v Grand Prix Francie hladce zvítězil, kdyby nemusel startovat až ze třinácté příčky, kam jej posunula penalizace za výměnu motoru.
 
Räkkönen si díky výtečnému výkonu a kvalitní strategii probil cestu polem až na konečné druhé místo za svým rivalem Alonsem.
 
"Byl to skvělý závod, ale samozřejmě jsme sem přijeli vyhrát," svěřil se Dennis po závodě italské televizi RAI. "Je jasné, že máme skvělou formu. Naše rychlost by nás tedy měla povzbudit do dalších závodů, které se pokusíme vyhrát."
 
Podobně jako už v průběhu víkendu se Dennis vyjádřil i k současným pravidlům. "Pokaždé, když máte problém v tréninku nebo v předchozím závodě, to znamená značný handicap v kvalifikaci. Toto byl závod, který bychom s přehledem vyhráli."
 
Dennis také přiznal, že Michelin odvedl až příliš dobrou práci, jelikož McLaren díky skvělým pneumatikám ztratil výhodu šetrného zacházení s obutím, kterou oproti svým rivalům měl.
 
"Byli senzační. Spíše až moc dobří. Rádi využíváme skvělých vlastností našeho vozu. Běžně totiž ostatní ke konci závodu bojují s opotřebením pneumatik, to se však tady nestalo."
 
Na otázku, zda šéf McLarenu věří, že se týmu podaří porazit Renault v souboji o titul, jen vyhýbavě prohlásil: "Soustředíme se především na britskou Grand Brix, chceme dobrý výsledek. To je naše priorita."