Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Van der Linde dostane šanci i doma

Van der Linde dostane šanci i doma

Frijns stále není v pořádku

Kelvin van der Linde si s formulí E zazávodí i před domácím publikem. Stáj ABT Cupra dá totiž Jihoafričanovi šanci i při závodě v Kapském Městě, kde si elektrická série odbude svou premiéru příští víkend. Van der Linde opět zaskočí za Robina Frijnse. Nizozemec se stále zotavuje ze zlomenin levého zápěstí a levé ruky, které utrpěl při incidentu s Normanem Natem během prvního závodu sezony v Mexico City.

„Dostávám ještě jednu šanci ve formuli E, tentokrát ve svém domácím závodě. Děkuji týmu ABT za příležitost zažít výjimečný závodní víkend na domácí půdě. Držím palce Robinovi v jeho rekonvalescenci před Sao Paulem (další závod sezony – pozn. red.),“ těší se Van der Linde na již třetí příležitost.

Frijns sice vynechává už třetí podnik za sebou, původně ale věřil, že by si v Jihoafrické republice mohl konečně zazávodit. Ve středu už dokonce navštívil sídlo stáje v Kemptenu a testoval na simulátoru.

„To, že vynechám i Kapské Město, mě opravdu deprimuje. Velice tvrdě jsem pracoval na tom, abych se mohl co nejdříve vrátit. Připravovali jsme se na simulátoru, kde to všechno šlo hladce. Po několika dalších vyšetřeních mé ruky se ale zdá, že se kost stále zcela nezhojila. Je těžké to přijmout, zvláště když vím, jaké úsilí jsem do toho dal,“ mrzelo Frijnse.

Na Kelvina van der Lindeho čeká domácí závod. Foto: ABT Cupra


Van der Linde si svou premiéru ve formuli E odbyl během posledního lednového víkendu v saúdskoarabské Díriji. Zde šlo o jeho první start nejen v elektrickém šampionátu, ale také v monopostech vůbec. Připsal si 16. a 18. místo. V indickém Hajdarábádu ho sužovaly technické problémy a nakonec odstoupil.

Hon za prvními body



Van der Linde se bude v Kapském Městě pokoušet nejen o zisk svých prvních bodů ve formuli E, ale také o první letošní body stáje ABT Cupra. Skórovat se totiž zatím nepodařilo ani Nicu Müllerovi. Švýcar dopadl nejlépe v Hajdarábádu. Zde ho od bodu dělilo jen jedno místo a skončil jedenáctý. Do toho navíc zajel nejrychlejší kolo závodu, které by mu za normálních okolností přineslo jeden bod. Jelikož ale neskončil mezi nejlepšími deseti, neměl na něj nárok.

ABT Cupra zůstává jediným týmem ze startovního pole, který má na svém kontě nulu. Na předposlední Maserati ztrácí tři body.

ABT se letos vrátil do formule E po roční pauze. Předtím v šampionátu působil v letech 2014-2021 ve spolupráci s Audi.

Zdroj: FORMULE.cz, ABB Formula E, ABT Cupra, úvodní foto: ABT Cupra