Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Piastri téměř přestal doufat

Piastri téměř přestal doufat

V úvodních kolech byl bezbranný.

Oscar Piastri dosáhl prvního vítězství ve F1. Stále není vítězem velké ceny F1, na účet si připsal malé, sprinterské vítězství. Ale ne tak malé, aby mu nedokázalo udělat radost a dostat ho do větší pozornosti médií. Nyní se zdá, že Landu Norrisovi v McLarenu roste tvrdá konkurence.

Skutečně dobrý den,“ zhodnotil poměrně suše Piastri. „Dobrý základ položila kvalifikace a celý sprint byl šílený. Jsem šťastný, že jsem z toho všeho vyvázl na prvním místě. Řekl bych, že i pro diváky to musela být skvělá podívaná. Jezdci na měkkých pneumatikách měli na začátku závodu obrovskou rychlostní převahu, už jsem se začínal hodně obávat, ale pak o tu rychlost velmi rychle přišli.

Úvod závodu mi zkomplikovaly i výjezdy safetycaru, moje středně tvrdé pneumatiky vždy vychladly až příliš. Potom se mě Carlos pokusil předjet, ale pak už neměl rychlost. Stejně tak George ztratil rychlost z kola na kolo. V závěru jsem měl dobrý rytmus a už myslel pouze na Maxe s Landem, jak rychle se dostanou před ostatní. Bylo to stresující, ale s vynikajícím zakončením.

Malé vítězství, ale vítězství. Foto: McLaren

Novozélanďan dále v rozhovoru přiznal, že mu pomohl poslední výjezd bezpečnostního vozu, na kterém měl podíl i Sergio Pérez a který rychlejšího Maxe Verstappena zaseknutého za Georgem Russellem obral o spoustu času. Russellovým měkkým pneumatikám safetycar určitě prospěl, ale přesto po zdržení Verstappena ještě stihl klesnout i za Norrise. Ze třetího místa byl Norris vysloveně zklamaný, když vůz měl na vítězství, jak předvedl Piastri.

Když jsem dostal šanci udělat krok vzad, využil jsem ji,“ řekl tradičně přehnaně sebekritický Angličan, jenž po startu z druhého místa na středně tvrdých pneumatikách přišel o pozice ve prospěch jezdců startujících na měkké směsi a čistší straně trati.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: McLaren