Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

S Fisichellou o Alonsovi, Rossim, stejných podmínkách

S Fisichellou o Alonsovi, Rossim, stejných podmínkách

"Teď máme prostředky na to mít dvě vítězná auta."

Giancarlo Fisichella věří, že příští rok bude mít narozdíl od letoška auto, které mu umožní získat titul jezdců. Letos se Fisichella v porovnání s Fernandem Alonsem, který se stal nejmladším šampionem všech dob, hodně trápil, Renault nakonec přesto získal titul i mezi týmy.

"Fernando měl fantastickou sezónu, ale je potřeba se na věci podívat trochu hlouběji," řekl Fisichella. "Auto bylo postaveno přímo pro něj, musí se specificky řídit a to se liší od mého jezdeckého stylu. Je velmi agresivní na volant při vjezdu do zatáček, zatímco já jsem klidný. R25 se má ale řídit spíš jeho stylem než mým.

Nicméně jsem si s inženýri Renaultu vyměnil hodně informací a dostalo se mi záruky, že se pokusí auto přizpůsobit mému stylu."

To Fisichellovi podle vlastních slov umožní nejen porážet Alonsa, ale také získat titul.

"Flavio mi řekl, že Tím, že jsme teď všechno vyhráli, máme prostředky na to mít dvě vítězná auta," pokračoval Fisichella. "

Šéf týmu Flavio Briatore nebyl vždy s Fisichellovými výkony spokojen, sám rodák z Říma to ale popírá: "Ve skutečnosti mě chválil, kdyby to byla pravda, mohl mě kdykoli propustit, ale on to neudělal."

Fisichella se ve stejném rozhovoru pro časopis Autosprint vyjádřil také na adresu několikanásobného šampiona MotoGP Valentina Rossiho, který intenzívně testuje s Ferrari a hovoří se o jeho startu ve formuli 1. Fisichella zejména zpochybňuje vysoký Rossiho věk.

"Navíc bych ve Ferrari preferoval sebe a Trulliho," řekl Fisichella. "Nemám nic proti Rossimu, na motorkách je úžasný, ale šestadvacetiletý chlapík nepřijde do formule 1 a nezačne vítězit. Je to bůh a vidět jej řídit formuli 1 je skvělá zpráva, ale myslím, že to bude mít těžké."