Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bruno Junqueira znovu v monopostu série Champ Cars

Bruno Junqueira znovu v monopostu série Champ Cars

První den testů na okruhu v Sebringu.

Série Champ Cars včera zahájila první kolo zimních testů na krátké verzi silničního okruhu v Sebringu na Floridě. Na trati se objevily vozy týmů Newman/Haas, PKV, Rocketsports a Mi-Jack Conquest. Největší pozornost však byla bezesporu upřena na Bruno Junqueiru, který usedl do kokpitu monopostu poprvé po dlouhé přestávce způsobené zraněním, které utrpěl při závodě Indy 500.

Populární Brazilec včera s přehledem vévodil tabulce dosažených časů, ale na definitivní potvrzení, zda neztratil nic ze své rychlosti, si budeme muset ještě počkat. Kromě Junqueiry totiž včera po dráze kroužili jen jezdci, pro které jsou současné testy většinou teprve prvním seznámením s vozy série Champ Cars.

V kokpitu vozu týmu Rocketsports se včera objevil Richard Lyons, který v posledních sezónách startoval v Japonsku ve formuli Nippon (mistr 2004, třetí v sezóně 2005) a v závodech třídy GT.

Silnou dvojici představil tým PKV. Za volanty jeho monopostů usedli Ryan Briscoe, který se zdá být zcela fit po těžké havárii v IRL  a Ryan Dalziel. Oba dva se zřejmě utkají příští týden v souboji o místo v týmu pro rok 2006.

U týmu Mi-Jack Conquest se představili jezdci z F 3 - Jan Heylen, Alx Danielsson a Dan Clarke.

Testy pokračují dnes a v kokpitech by se měli objevit ještě Catherine Legge u Rocketsportu, Charles Zwolsman a Tonis Kasemets v týmu Mi-Jack  a Giorgio Pantano u PKV. 

p.
 Jezdec  Tým
Čas
1.
 B.Junqueira  Newman/Haas Racing
51.1
2.
 R.Briscoe  PKV Racing
51.5
3.
 R.Dalziel  PKV Racing
51.8
4.
 J.Heylen  Mi-Jack Conquest
52.1
5.
 R.Lyons  Rocketsports Racing
52.3
6.
 A.Danielsson  Mi-Jack Conquest
52.9
7.
 D.Clarke  Mi-Jack Conquest
53.8

Všechny časy neoficiální