Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bourdais k novému Panozu:

Bourdais k novému Panozu:

"Svou charakteristikou je to stále vůz Champ Cars"

Úřadující trojnásobný šampión CCWS Sebastien Bourdais zakončil první den testů v Sebringu tam, kde v loňském roce skončil sezónu. Totiž na prvním místě. Bourdais zajel ve svém novém vozu Panoz DP 01 týmu Newman/Haas Racing čas 51,024 sekundy a druhého nejrychlejšího za sebou zanechal po 58 kolech, které odkroužil, o téměř 0,6 sekundy.


"Je výborné, že jsem konečně mohl najet nějaké míle s novým vozem, protože už jsme se na to tak dlouho připravovali. Nový vůz má v sobě rychlost, ale chová se jinak, než dosavadní monopost Lola, takže bude obtížné hledat ideální nastavení pro každou novou trať," uvedl Bourdais.


"Důležité je, že Panoz je svou charakteristikou stále typickým vozem Champ Car. Stále nám zbývá mnoho věcí, které bude potřeba změnit, aby vůz  vyhovoval lépe mému jezdeckému stylu, ale být na konci dne nejrychlejší, to je to co se počítá."


Druhým nejrychlejším pilotem byl včera Neel Jani. Švýcar již potvrzený jako jezdec stáje PKV Racing zajel čas 51,620 sekundy přestože zajel první čisté kolo až při svém devátém okruhu na nových pneumatikách. "Ráno jsem ujel jen 12 kol, takže až odpoledne jsem se dostal k vážnějšímu pokusu o zajetí rychlého kola. Měl jsem potíže s bržděním – brzdil jsem příliš brzy – ale myslím, že budu zítra schopen zajet dobré časy." řekl švýcarský pilot, který měl včera rovněž problém s předním přítlačným křídlem.


Jeho týmovým kolegou pro testy se stal Jimmy Vasser, který včera zajel šestý nejrychlejší čas. Vezmeme-li v úvahu, že v kokpitu seděl naposledy v dubnu loňského roku při GP Long Beach, je to slušný výsledek. Pro fanoušky, kteří by chtěli vidět Jimmyho znovu závodit, má však šampión z roku 1996 špatnou zprávu. "Jen pomáhám týmu zajet nové vozy. Nemám žádný úmysl stát na startu prvního závodu sezóny Las Vegas"


Vasser rovněž potvrdil, že obsazení pozice druhého pilota stáje je otázkou peněz. "V pro mne ideální situaci by za nás závodili Jani a Oriol Servia. Musíme však zatím počkat, jak se věci vyvinou."