Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

První zimní testy Champ Cars začínají zítra

První zimní testy Champ Cars začínají zítra

Stáje poprvé nasadí nové Panozy DP01

Necelý měsíc měly stáje CCWS, aby připravily nové vozy Panoz DP01 pro první testy, které budou zahájeny zítra na okruhu v Sebringu. Testy potrvají do čtvrtka a na trati se budou vozy Champ Cars střídat se sportovními speciály série ALMS. Většina týmů bude muset nasadit pouze jeden vůz, protože výrobce nového monopostu, firma Elan Motorsports, stále ještě nedokončila výrobu první série. Testy v Sebringu jsou neveřejné.

Kromě oficiálně potvrzených jezdců pro letošní sezónu angažovaly některé týmy další piloty pouze pro testy. Katherine Legge by sa tak měla objevit v kokpitu vozu týmu Dale Coyne Racing, Kanaďan Alex Tagliani pomůže týmu Rocketsports. Očekává se, že pro tým Minardi USA bude testovat Nelson Philippe a u stáje Newman/Haas nastoupí k testům kromě úřadujícího mistra Bourdaise i Graham Rahal.

Jistá je rovněž účast Paula Tracyho u týmu Forsythe Racing a Australana Powera v týmu Australia. K testům se připojí i oba jezdci nového týmu série CCWS, kterým je stáj Pacific Coast Motorsport, Alex Figge a Ryan Dalziel.