Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nové Panozy týmu Dale Coyna svědčí

Nové Panozy týmu Dale Coyna svědčí

Testy CCWS Sebring - 2.den

Přestože se většina týmů potýkala během včerejšího dne s různými problémy včetně stále se opakujících problémů s řazením, většina jezdců, kteří měli své vozy alespoň trochu v pořádku, dokázala během odpoledních jízd své časy znovu zlepšit. Sebastien Bourdais a Paul Tracy se jako první dostali s časy na jedno kolo pod hranici 51 sekund. Hned za nimi však ve výsledkové listině figurují Katherine Legge a Bruno Junqueira, kteří v Sebringu testují pro tým Dale Coyna.

Katherine ujela během dopolední sekce testů prvního dne nejvíce kol a zajela i nejrychlejší čas. Ten ještě mnozí přičítali tomu, že jako jediná ho dosáhla na nových pneumatikách. Včera však zajela svůj nejrychlejší čas odpoledních jízd jako jedna z prvních a z druhé pozice ji až těsně před koncem jízd odsunul Paul Tracy, který ji navíc přibrzdil během dalšího pokusu na konci testů, kdy byla trať podstatně více pogumována a byla tak rychlejší.

"Musím říci, že celkově jsem velmi spokojena," řekla Legge. "A zajela bych určitě ještě rychlejší čas, kdyby si se mnou Paul (Tracy) na konci testů nezahrál . .  . . Ale to je důvod proč máme Paula všichni tak rádi, ne?"

"Vůz je velmi dobrý. Sice jsme ještě bojovali s nedostatky v oblasti brzd a řazení, ale jinak jsme asi docela blízko optimálnímu nastavení pro zdejší okruh. Je však třeba říci, že spíše než o časy jde při těchto testech o první zkoušky nových vozů a boj s jejich pochopitelnými nedostatky."

Pro malý tým Dale Coyna měla Kat jen slova chvály: "Dale je jedinečný a pracovat spolu s ním a dalšími členy týmu se mi líbí a mnoho jsem se od nich naučila. Všichni v týmu skutečně pracují velmi tvrdě. Chci tím říci, že vzhledem k tomu že Dale má k dispozici méně techniků, než ostatní stáje, musí všichni pracovat daleko tvrději a déle. Někteří technici tady byli včera do tří do rána a jsem moc ráda, že jsme se jim s Brunem (Junqueirou) mohli odvděčit dobrými výsledky."

Spokojený s výsledkem dne byl i Junqueira, i když i on si jako většina ostatních stěžoval na potíže s řazením: " Je prima zase sedět v závodním voze a ten náš byl dnes velmi dobrý. Ovládá se dobře, jen převodovka je pomalá při řazení stupnů směrem dolů."

Snad s výjimkou Junqueirovi sestry Diany, která Bruna věrně doprovází na závodních tratích, nikdo neviděl Junqueiru opět v kokpitu tak rád jako právě Legge. "Bruno je studnicí vědomostí o Champ Cars a jeho zkušenosti s nastavením vozů jsou jedinečné. Během dne jsme si sice nestačili porovnat naše zápisky, ale určitě to uděláme na briefingu večer a doufám, že to týmu dále pomůže. Jeho přítomnost je velkým plusem pro mne i pro tým."

Horkou chvilku si včera odpoledne zažil i Tracy, kterému při průjezdu zatáčkou zůstal "viset" plynový pedál zhruba na 40 procentech výkonu motoru: "Jen tak tak jsem udržel vůz mimo bariéru z pneumatik." Následkem těchto problémů zůstal Tracy po většinu odpoledne v boxech, ale nakonec se ještě stihnul vrátit na trať a zajet druhý nejrychlejší čas odpoledne."

Justin Wilson během včerejších testů

p.
 Jezdec  Tým
Čas
1.
 S.Bourdais  Newman/Haas Racing
50.888
2.
 P.Tracy  Forsythe Racing
50.960
3.
 K.Legge  Dale Coyne Racing
51.060
4.
 B.Junqueira  Dale Coyne Racing
51.108
5.
 M.Dominguez  RuSPORT
51.166
6.
 J.Wilson  RuSPORT
51.273
7.
 G.Rahal  Newman/Haas Racing
51.631
8.
 W.Power  Team Australia
51.839
9.
 N.Jani  PKV Racing
51.930
10.
 A.Tagliani  Rocketsports Racing
51.973
11.
 N.Philippe  Minardi Racing USA
52.410
12.
 A.Figge  Pacific Coast Racing
52.531
13.
 R.Dalziel  Pacific Coast Racing
53.760
14.
 J.Vasser  PKV Racing
55.841

Všechny časy neoficiální