Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Startovní listina Indy 500 se zaplňuje

Startovní listina Indy 500 se zaplňuje

Na startu budou i Papis, Gregoire a Bucknum

Deštivé počasi, které zasáhlo koncem minulého týdne oblast Indianapolis a které způsobilo přeložení prvních dvou kvalifikačních dnů o celý týden, pomohlo některým méně majetným týmům zapojit se do tréninkového programu ještě před kvalifikacemi.

V posledních dnech tak na startovní listině přibyl například Max Papis, bývalý jezdec série CART, kde závodil mimo jiné v týmu Bobbyho Rahala, francouzský pilot Stephan Gregoire, Brazilec Airton Dare a Američané Jeff Bucknum, Jacques Lazier, P.J.Jones a John Herb. Kromě nich se ještě v posledních dnech hovořilo o Robertovi Morenovi, který by mohl startovat se čtvrtým vozem stáje Vision a ve hře je zřejmě ještě stále i druhý vůz stáje Panther Racing.

Max Papis, který v současné době startuje především se sportovními vozy série Grand-Am, usedne do druhého vozu týmu Cheever Racing. Pro  Papise to bude druhý závod Indy 500 v jeho kariéře, poprvé zde startoval v roce 2002. V sérii CART dokázal zvítězit ve třech závodech během pěti sezón.

Francouzský pilot Stephan Gregoire se do Indianapolis vrací již po sedmé, přičemž nejlépe se umístil na osmém místě v roce 2000. V letošním roce bude startovat v týmu Team Leader Motorsports, který do závodu nasadí  pro Gregoira vůz Panoz, sponzorovaný nizozemským výrobcem alkoholických nápojů Effen.

Pro stejný tým bude startovat i P.J.Jones, syn Parnelli Jonese, vítěze Indy 500 z roku 1963. Rovněž P.J.Jones již dříve startoval v sérii CART, především v týmu American Eagle Dana Gurneyho.  

Tým Playa del Racing pro letošní rok přihlásil rovněž dva vozy. První bude řídit Jacques Lazier, pro kterého to bude šestá účast v závodě. John Herb startoval v Indy 500 poprvé v roce 2001 a v současné době je pravidelným účastníkem závodů Indy Pro Series.