Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Fotogalerie ze zázemí závodu Indy 500

Fotogalerie ze zázemí závodu Indy 500

Když není v Indy abnormální hic

Když není v Indy abnormální hic, ale naopak prší jako z konve. Tak by se mohla jmenovat druhá část našeho fotoseriálu s fotografiemi Paula Johnsona. Počasí se letos skutečně proti Indy snad spiklo a druhá polovina minulého týdne a začátek toho současného téměř jen pršelo a pršelo. Tradiční "Pole Day", první den kvalifikací musel být přesunut nejdříve na neděli a pak až na další týden

Vzácná chvilka, kdy nad "pagodou" byla modrá obloha. Stavba současné budovy ředitelství závodu začala v roce 1998 a byla ukončena v roce 2000. Nahradila starší budovu, která na tomto místě stála od roku 1957. A ještě dříve zde stály dvě dřevěné "pagody" v čínském stylu. Ta první byla postavena v roce 1913 a sloužila až do roku 1925. Protože stála příliš blízko trati, bylo ji rozhodnuto strhnout a postavit ve stejném stylu druhou, která byla posunuta dále od dráhy  a sloužila pak mnoho dalších let pro potřeby ředitelství závodu, časoměřiče a prominentní hosty.

Daleko častěji to ale v posledních dnech vypadalo v Indianapolis spíše takto.

Přesto se ale v garážích pracovalo. Tohle je garáž stáje Panther Racing a vůz Vitora Meiry.

A co se děje u Arie Luyendyka ???

Jedno deštivé odpoledně to vypadalo, že si to mechanici rozdali mezi garážemi v jízdě "za vodičem". Proti dešti bylo třeba chránit hlavně vozy, "piloti"  volili pro svou ochranu rozdílné technologie. . .

Někdo jel tak . . .

Jiný tak . . .

A někdo jezdil bez ochrany . . .

Fotografie použity s laskavým svolením Paula Johnsona

Photos courtesy of Paul Johnson