Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa by podle svého inženýra měl zůstat u Ferrari

Massa by podle svého inženýra měl zůstat u Ferrari

Odvedl skvělý výkon pod velkým tlakem.

Podle závodního inženýra Felipeho Massy Roba Smedleye si Brazilec plně zaslouží za Ferrari závodit i v příští sezoně. Jeho dosavadní smlouva u italského týmu mu vyprší na konci letošního roku.

Massa si po bezchybném výkonu v neděli dojel pro své první vítězství ve formuli 1. Překonal i jedničku týmu Michaela Schumachera.

„Naposledy jsem slavil vítězství, když jsem byl závodním inženýrem Giancarla Fisichelly v Grand Prix Brazílie v roce 2003. Tohle vítězství ovšem mělo úplně jinou příchuť. Přišlo po Felipeho bezchybné jízdě. Celému poli jasně dominoval.

Rozhodně si zaslouží, aby za Ferrari závodil i dál. Nejednou ukázal, že dokáže být naprosto vyrovnaným soupeřem i takovému jezdci, jakým je Michael Schumacher. V Turecku měl Felipe právo vjet do boxů jako první. Ve Ferrari jsou jasně daná pravidla a jedno z nich říká, že jezdec, který je v pořadí výš, má právo jet do boxů dřív," řekl britský inženýr.

Na Massu pěl slova chvály i Jean Todt. Manažerem Brazilce je Todtův syn Nicolas.

„Felipe se rychle zlepšuje na trati i mimo ní. Když si přečtu noviny, mám pocit, že ho mnoho lidí stále podceňuje. Je mu teprve 25 let a přitom už je velmi vyzrálý jezdec. Jeho výkon v Turecku je o to obdivuhodnější, že jel pod velkým tlakem. Stále se spekuluje, jestli ve Ferrari zůstane nebo ne. Není v lehké pozici," řekl Nicolas Todt.