Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

"Celé Ferrari se teď bude soustředit na Schumachera."

"Celé Ferrari se teď bude soustředit na Schumachera."

Luca di Montezemolo k týmové režii.

Luca di Montezemolo se v rozhovoru s novináři v paddocku Velké ceny Itálie vyjádřil k týmové režii v souvislosti na závod v Turecku. Tam při výjezdu safety caru zajeli jezdci Ferrari do boxů ve stejném pořadí, v jakém byli na dráze - Massa první.

V důsledku toho se Schumacher propadl až za Alonsa a ztratil v boji o titul dva body. Prezident Ferrari se v této souvislosti k dané problematice vyjádřil:

"Kdybychom zbrzdili Felipeho a nechali Michaela předjet, lidé by hořekovali Ah ne! Ferrari, proč?! A když zachováme pořadí, lidé se budou ptát Proč to dělají?!," řekl Montezemolo.

"Můj názor se nezměnil od doby, co jsme požádali Barrichella, aby před sebe Michaela pustil. Jsem ve formuli 1 déle než kdokoli z vás a abyste vyhráli, potřebujete dobré auto, jezdce, pneumatiky, strategii, spoustu věcí.

Formule 1 je mj. o souboji mezi muži, ale také týmovým sportem. A když má jeden větší šanci získat titul než ten druhý, stejně jako v cyklistice jde před toho druhého. Jsme tým, jsem nejdéle působícím šéfem automobilky na světě, pro mě je to tým.

Chci, aby Ferrari vyhrálo. Chci dva jezdce, kteří pro Ferrari budou pracovat. Pokud ne, mohou si založit vlastní tým. Je naprosto normální a fér mít strategii uvnitř týmu. Proč se lidé ptají, proč to děláme? Proč ne, když máme šanci získat titul? Můžete mít nejlepšího jezdce, ale uděláte chybu někde jinde, pneumatiky během zastávky v boxech, a nevyhrajete.

Ve zbytku sezony se celý tým bude soustředit na Michaela, aby vyhrál. To je normální. Normální by nebylo, kdybychom to dělali jinak."

Montezemolo na jeden z dotazů srovnal Nikoho Laudu a Michaela Schumachera. Rakušan svého času pro Ferrari také závodil. Po menším zamyšlení, kdy bylo těžké najít rozdíly, pak v souvislosti se Schumacherem poukázal Montezemolo na to, že nikdy neviděl nikoho jet všechna kola závodu jako snahu získat pole position.