Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Legge přestála havárii bez úhony a v dobré náladě

Legge přestála havárii bez úhony a v dobré náladě

"Má naražená kolena nebudou na banketu vypadat moc atraktivně."

Katherine vyvázla ze včerejší strašlivé havárie téměř zázračně nezraněna. Vše, co následovalo poté, co se jí v plné rychlosti rozpadlo zadní přítlačné křídlo, proběhlo s neuvěřitelnou dávkou štěstí. Asi nikdo, kdo viděl havárie Jeffa Krosnoffa a Grega Moora, nemohl očekávat, že uvidí Katherine za dvacet minut usmívat se do televizních kamer. Jediné v co jsme mohli v prvních minutách doufat bylo, že je ještě naživu. A možná si někteří najednou uvědomili, že se ještě dokážou modlit.

Ale v rozhovorech pro televizi a pro oficiální stránky série Champ Cars Kat dokázala, že je závodníkem i ženou jak se patří.

"Jsem trochu otřesena, ale jsem v pořádku. Žádná z částí mého těla nedošla újmy, což jen dokazuje jak skvěle jsou naše auta stavěna. Byl to tvrdý náraz, ale doufám, že do příštího závodu v Surfers Paradise bude vše úplně v pořádku. Myslím, že když se vám něco takového stane, ani si vlastně přesně neuvědomujete, co se děje. Z ničeho nic mi ustřelila záď  vozu a narazila jsem do zdi. Pak jsem najednou viděla zem a v zápětí se prach a špína začaly dostávat do kokpitu . . . pak jsem viděla plot . . . myslela jsem na to co asi přijde vzápětí. Myslím, že jsem viděla trosky vozu, které odletovaly od jeho zbytku ve kterém jsem seděla.

Myslím, že jsem viděla jak odletěl motor, protože nejvíc jsem myslela na to, že auto vzplane. Když jsem viděla motor letět pryč, pomyslela jsem si jen, to je dobře. Abych byla upřímná, myslím si vlastně, že po většinu doby jsem měla zavřené oči, bylo to dost děsivé. Jediný problém, který teď mám je, že jsem si pořádně narazila kolena o přepážku v kokpitu. Jsou z toho pěkné modřiny, které nebudou vypadat příliš atraktivně v šatech na večerním banketu formule Atlantic. A je smůla, že se mi to stalo když jsem si jela pro nejlepší umístění v sezóne."