Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tomáš Kostka dnes vyhrál v Brně

Tomáš Kostka dnes vyhrál v Brně

Závod traktůrků.

Tomáš Kostka dnes zvítězil na Masarykově okruhu v Brně. Dnes se však nejel závod A1GP, ale vybraní jezdci této série závodili na brněnském okruhu v jízdě na zahradních traktorech Mountfield.
Na startovní rošt se postavilo 26 jezdců a 6 novinářů. Byl to velmi vzrušující a vyrovnaný závod, stejně jako ostatní závody Světového poháru Motorsportu A1 GP. Jezdci měli jasnou volbu pneumatik a nastavení vozu, a tak se mohli plně věnovat boji na cílové rovince. Přítomní novináři dělali akční fotografie a zjišťovali dojmy ze závodů na traktorech.

Do cíle jako první dorazil jezdec českého A1 týmu, Tomáš Kostka. Tomáš si tím jistě zlepšil náladu po nevydařeném závodu v Zandvoortu. Tvrdý boj byl i o další místa, a tak na druhém místě dokončil závod jezdec A1 týmu Mexiko, Sergio Pérez a třetí skončil zlatý Nico Hulkenberg. Vítěz si z okruhu odvezl první cenu v podobě zahradního traktoru Mountfield a i ostatní jezdci si odvezli drobné dárky.

„Cílem bylo se hlavně pobavit a udělat něco dobrého. Mně se jízda na traktoru Mountfield velmi líbila a rychle jsem si na něj zvykl. Nakonec se mi podařilo být v cíli nejrychlejší a byla to zábava. Výsledek není vůbec důležitý. Já a celý Český A1 tým jsme se rozhodli věnovat výtěžek z prodeje zahradního traktoru na konto Dětské dopravní nadace,“ řekl Tomáš Kostka.