Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren věří v návrat na výsluní

McLaren věří v návrat na výsluní

S příchodem Alonsa bude pod velkým tlakem.

Letošní sezona rozhodně nedopadne podle představ McLarenu. Pokud se v Brazílii štěstěna výrazně nepřikloní na jeho stranu, bude to poprvé po deseti letech, kdy McLaren ukončí sezonu bez jediného vítězství.

Na tým z Wokingu roste tlak, mimo jiné i díky příchodu Fernanda Alonsa, aby se příští rok zlepšil.

Přestože byl letošní rok pro stříbrné šípy zklamáním, šéf týmu Ron Dennis tvrdí, že stálost pravidel přes zimu bude jedním z klíčových faktorů, který McLarenu pomůže provést nezbytná zlepšení a posunou ho tak vpřed.

"Vyhrát není jednoduché. To však neznamená, že jsme zapomněli, co je k vítězství potřeba. Budeme před příštím ročníkem tvrdě pracovat, jako to ostatně děláme vždy. Líbí se nám ustálenost pravidel, jak už jsem v minulosti několikrát říkal.

Nelíbí se nám omezení ohledně vývoje motorů, na druhou stranu máme čas motory dostatečně vylepšit, aby do března omezením vyhovovaly. Samotný vůz se samozřejmě bude moci v průběhu sezony vyvíjet, přesto ale musíme zajistit, abychom už na začátku roku 2007 měli výborné auto," řekl Dennis.

Mercedes Benz už provedl první krůčky směrem k příští sezoně, když v Japonsku představil upravené pohonné jednotky. Oproti ostatním motorům, které letos McLaren používal, se sice příliš neliší, jsou už ovšem navržené na optimální výkon při 19 000 ot./min., což bude příští rok maximální povolená hodnota. Plný potenciál tedy prý motory Mercedes ukáží až příští rok.

"Jsem stoprocentně přesvědčený, že tento tým má na to odvést výbornou práci. Když se podíváte na výsledky v posledních deseti letech, zjistíte, že v počtu titulů a vítězství nás předčilo jen Ferrari.

V roce 2003 a 2005 nám titul unikl velmi těsně. Mohli jsme být lepší, rozhodně ale nejsme špatní. Jsme v pozici, kdy se můžeme zlepšit, a to je to nejdůležitější. Máme na to ty správné ingredience," řekl viceprezident Mercedes-Benz Motorsport Norbert Haug, podle kterého má McLaren na boj o titul.