Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Renault příští rok v oranžovém?

Renault příští rok v oranžovém?

"Počkejte si do ledna," říká Briatore.

Jak jsme Vás informovali v Tajné zprávě ze Šanghaje, vyměnil Renault japonskou tabákovou značku Mild Seven za holandskou banku ING, která bude od příštího roku titulárním sponzorem týmu.
 
V souvislosti s tak významnou změnou vyvstala otázka nového zbarvení francouzských monopostů. ING se pyšní červenou, bílou a žlutou, v úvahu by však přicházela i tradiční holandská oranžová. S tou však už letos vyjely vozy Spykeru.
 
"Auto Renaultu uvidíte při prezentaci v lednu. Nečtu budoucnost dalších týmů. Je důležité mít rychlý vůz – to se počítá. Nezajímá nás, jestli má někdo jiný oranžové auto," nechal se na dnešní tiskové konferenci slyšet boss Renaultu Flavio Briatore.
 
Renault opustil jako jeden z posledních týmů tabákové sponzory, jediné Ferrari pokračuje ve smlouvě se značkou Marlboro i za cenu toho, že nebude moci prezentovat její logo. Ostatní se však vydali cestou nových partnerů.
 
"Myslím, že je to pro F1 dobrá zpráva. Když formule 1 přišla o sponzory z řad tabákových výrobců, všichni se strachovali o finance týmu, protože cigaretoví giganti byli štědří. Ale nyní už jsou pryč a do formule 1 se vracejí zpět jiné velké firmy. Takže nakonec dobrá zpráva."