Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

S novými pneumatikami bude předjíždění obtížnější

S novými pneumatikami bude předjíždění obtížnější

Podle Massy je to důsledek tvrdších směsí Bridgestonek.

Brazilský pilot ve službách týmu Ferrari, Felipe Massa, tvrdí, že s novými pneumatikami Bridgestone, které jsou vyrobeny z tvrdších směsí než ty letošní, bude předjíždění v sezóně 2007 náročnější.

Japonský výrobce pneumatik Bridgestone bude v příští sezóně po odchodu Michelinu jediným dodavatelem a netají se konzervativním přístupem ke svému produktu.

Týmy okusily nové pneumatiky během testů minulý týden v Barceloně a Massa k tomu poznamenal, že je s nimi řízení vozu obtížnější.

"Změn v ovládání vozu je hned několik. Máme méně gripu, pneumatiky jsou celkově tvrdší a vůz má tendenci klouzat," sdělil Brazilec Gazzetta dello Sport a pokračoval:

"Brzdná vzdálenost se prodloužila. Musíte řídit mnohem hladšeji, protože zadní část vozu snáze ustřeluje a je poměrně jednoduché zablokovat přední kola."

"Nemůžete být agresivní v zatáčkách. Tohle předjíždění nepomůže. Dokonce i ve vzduchovém pytli bude méně gripu."

Pilot italského týmu mimojiné věří, že Ferrari nebude mít oproti svým soupeřům žádnou výhodu, která by plynula z mnohaleté spolupráce mezi Ferrari a Bridgestonem.

"Vůbec si nemyslím, že bychom takovou výhodu mohli mít. Všechno je i pro nás nové. Zjistili jsme, že je obtížné najít správné nastavení vozu, přestože jsme ukázali, že jsme konkurenceschopní, dodal."