Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Buddy Lazier se vrací pro Indianapolis 500

Buddy Lazier se vrací pro Indianapolis 500

Vítěz Indy 500 z roku 1996 pojede i letos

Buddy Lazier, vítěz závodu Indy 500 z roku 1996 a zároveň jeden z nejzkušenějších oválových pilotů celé historie Indy Racing League se pro letošní ročník závodu v Indianapolis vrátí do kokpitu závodního vozu. V Indy se objeví v týmu Sam Schmidt Motorsports.

Tým Sam Schmidt Motorsports byl založen v roce 2001. Jeho zakladatel je bývalým pilotem  IRL , jehož kariéru přerušila těžká havárie při testování v lednu 2000, která způsobila Schmidtovi paralýzu dolní části těla.

Pro letošní Indy 500 bude stáj Sama Schmidta bezesporu jednou z nejsilnějších z těch, které se nezúčastňují celého seriálu Indy Car Series. Tým, který nasazuje vůz do kompletní sezóny série Indy Pro, připravuje v současné době pro Laziera šasi Dallara. To je v současné době základním předpokladem možného úspěchu, neboť vozy Panoz/G-Force, velmi úspěšné v Indy ještě před několika lety, nejsou výrobcem dále vyvíjeny.

Buddy Lazier, který byl rovněž po část sezóny stájovým kolegou našeho Tomáše Engeho v týmu Panther Racing, se může pochlubit kromě svého vítězství v ročníku 1996 ještě dalšími třinácti starty v Indy. Poprvé se v indianapolis objevil již v roce 1991 za volantem vozu Vail Beaver Creek Lola s motorem Buick.

Buddy Lazier se stal prozatím dvacátým šestým potvrzeným pilotem na startovní listině letošního ročníku Indy 500.