Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Luczo Dragon Racing nebo vlastně Penske?

Luczo Dragon Racing nebo vlastně Penske?

Indianapolis 500 - Rookie Orientation Program: den2.

Druhý den určený k seznámení nováčků s tratí v Indianapolis nepřinesl příliš zajímavého dění. Na dráze se objevila stejná sedmička pilotů jako o den předtím a ani pořadí nejrychlejších časů se příliš nezměnilo. Phil Giebler dokončil svůj vstupní test a oba nováčci se tak mohou zúčastnit tréninkových jízd, které v Indy začínají dnes od 18:00 našeho času.

Ryan Briscoe v kokpitu vozu týmu Luczo Dragon Racing

Daleko více pozornosti však způsobil mezi fanoušky tým Luczo Dragon Racing. Již v sobotu si mnozí v paddocku všimli, že Dallara nového týmu používá stejné aerodynamické prvky, jako vozy Penske. Vzhledem k tomu, že i jezdec této stáje Ryan Briscoe startuje za Penskeho v sérii ALMS a základ sestavy techniků Luczo Dragon Racing tvoří právě lidé z penskeho týmu pro ALMS, už vůbec nepřekvapil fakt, že i Dallara, s kterou bude Briscoe startovat, je vlastně jedním z loňských Penskeho vozů. A jak se ukázalo včera i dnes, Luczo Racing spolupracuje s týmem Rogera Penskeho úzce i v Indianapolis. Tyto skutečnosti spolu s časy, které Briscoe po oba dny zajížděl, z něj rázem učinily jednoho z černých koňů letošního ročníku Indy 500.

Drobný detail, který upozornil mnohé nezasvěcené na vztah nového týmu s Penske Racing. Speciální tvar uchycení zpětných zrcátek. Podle některých členů konkurenčních týmů způsobuje změnu v obtékání vzduchu kolem zadního křídla a výsledkem je drobné zvýšení rychlosti na přímých úsecích. Pravdou je, že Penske si jako jeden z mála týmů může dovolit strávit dlouhé hodiny měřením v aerodynamickém tunelu.  

p.
 Jezdec  Tým
Čas
1.
 M.Andretti  Andretti Green Racing
40.6176
2.
 R.Briscoe  Luczo Dragon Racing
40.6455
3.
 D.Hamilton  Vision Racing
40.8694
4.
 P.Giebler  Playa Del Racing
41.4572
5.
 J.Herb  Racing Professionals
41.5200
6.
 M.Duno  SAMAX Motorsports
41.6766
7.
 J.Lazier  Playa Del Racing
41.8147

Všechny časy neoficiální