Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Andretti: "Pro Massu je to nyní zlomová sezona"

Andretti: "Pro Massu je to nyní zlomová sezona"

Bývalý mistr světa zhodnotil i Räikkönena.

Bývalý pilot Ferrari a mistr světa Mario Andretti si myslí, že Felipe Massa nebude mít už nikdy lepší příležitost získat titul mistra světa než v letošní sezoně.
 
Massa má před GP Kanady na vedoucí dvojici ztrátu pouhých pět bodů a na svého týmového kolegu Kimiho Räikkönena získal již náskok deseti bodů.
 
Andretti v rozhovoru pro Indianapolis Motor Speedway uvedl: "Bude zajímavé sledovat, zda se Felipe Massa může stát jedničkou týmu Ferrari. Toto je kritický bod v jeho kariéře, pokud se chce stát mistrem světa, nikdy k tomu nebude mít lepší příležitost než právě teď."
 
"Často vidíte jezdce s dostatečnou mírou talentu, ale bez duševní síly s ním řádně naložit. V minulosti jsme občas byli svědky toho, jak se Felipe sám dostával do problémů, ale nyní již snad získal dost sebedůvěry na to, aby to dokázal změnit. Hodně bude samozřejmě záležet na podpoře ze strany týmu, která je dle mých informací značná."
 
Mario Andretti rovněž uvedl, že byl překvapený tím, jak se Massa vypořádal s týmovým kolegou Kimim Räikkönenem. "Myslím, že Felipe má oproti Räikkönenovi výhodu v tom, že je v týmu již nějakou dobu a nezapomínejme ani na to, že dokázal dvakrát porazit Michaela Schumachera. Zná vůz, zná lidi, je součástí týmu a myslím si, že Kimi to pravděpodobně pocítil.
 
Neznám sice Räikkönena tak dobře, ale zdá se mi poněkud… pasivní. Nevím, zda to tak ve skutečnosti je nebo není. Může to být tím, že se okolo něj tým neobklopil tak, jak očekával."