Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren plánuje do Francie výraznější změnu monopostu

McLaren plánuje do Francie výraznější změnu monopostu

"V Kanadě jsme byli schopni odvést dobrou práci."

McLaren po přesvědčivém vítězství Lewise Hamiltona v Kanadě oznánil, že i přes výrazný náskok v Poháru konstruktérů před druhým Ferrari připravuje výrazně vylepšenou specifikaci svého monopostu. Termínem pro nasazení do závodů bude GP Francie.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh věří, že pokud se dobrá forma stříbrných vozů potvrdí i v USA, bude to znamenat výrazné posílení šancí na úspěch po zbytek sezóny.

"Vidíme zámořské závody jako dvě výzvy a v Kanadě jsme byli schopni odvést dobrou práci. Pokud se nám bude dařit i v Indianapolis, věřím, že budeme pokračovat v našem útoku na mistrovský titul."

"Prozatím jsme ukázali svou rychlost na okruzích s různorodým profilem a můžeme být tedy silní i v následujících závodech, vzláště pak ve Francii a v Silverstone. Pro Francouzskou GP navíc plánujeme nasadit vůz s výraznější změnou některých prvků."

Navzdory optimismu Whitmarsch upozorňuje, že stále není nic rozhodnuto a boj o titul je otevřený. "Ferrari je dobrý tým, oni nebudou nečinně sedět a ulehčovat nám to. Mají dva výborné jezdce a jako tým jsou velice silní. Ale máme respekt i vůči BMW, kde se také předpokládá nasazení vylepšeného vozu, což je může velice rychle dostat zpět do boje o prvenství."