Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pizzonia pomýšlí na místo Ralfa Scumachera

Pizzonia pomýšlí na místo Ralfa Scumachera

Brazilec by byl rád ve Williamsu s Markem Webberem.

Testovací jezdec Williamsu a dřívější pilot Jaguaru Antonio Pizzonia věří, že Ralf Schumacher je na odchodu ze stáje Williams. Brazilec současně doufá, že by příští rok mohl usednout po boku Marka Webbera do kokpitu Williamsu.
 
"Zdá se, že ve Williamsu budou volná dvě místa a to je pro mě dobře," uvedl Pizzonia pro Reuters.
 
Antonio si myslí, že jeho bývalý stájový kolega Mark Webber směřuje od roku 2005 do Grove a současně doufá, že by opět mohli jezdit spolu.
 
"Bylo by skvělé, pokud bychom opět mohli závodit spolu. V dané chvíli doufám v to, že budu v jednom týmu s Markem Webberem."
 
Jednání mezi Williamsem a Ralfem jsou momentálně pozdržena. Němcovy vysoké finanční nároky v kombinaci s výkony, které letos předvádí, mu však stěží dokáží pomoci k přesvědčení šéfa stáje Franka Williamse a potažmo i podpisu smlouvy.
 
Zítra zahajuje Williams třídenní testovací program v Silverstone. Cílem je snížení ztráty na Ferrari, Renault a BAR. Pizzonia by rád hrál větší roli v návratu Williamsu na výsluní. To by mu v konečném důsledku mohlo dopomoci k zisku pozice závodního jezdce.
 
"Vypadá to dobře. V testech se mi letos zatím dařilo a odteď se zapojím ještě mnohem více. Myslím si, že jsou spokojení s prací, kterou odvádím na autě a zpětnou vazbou, kterou poskytuji. Je však zatím příliš brzy. Musíme počkat, jak to všechno dopadne."