Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

"Prokázat vinu McLarenu je takřka nemožné"

"Prokázat vinu McLarenu je takřka nemožné"

Myslí si to jeden z členů Světové rady motorsportu.

Za osm dní se bude Světová rada motorsportu na svém zasedání zabývat otázkou, zda McLaren použil důvěrné materiály Ferrari k vlastnímu prospěchu. Jeden ze členů rady se nechal slyšet, že prokázat britskému týmu vinu je téměř nemožné.

Prezident FIA Max Mosley už dříve naznačil (psali jsme zde), že Mezinárodní automobilová federace se chystá řádně prozkoumat, zda McLaren nezneužil informace, které se dostaly do rukou jeho dnes již bývalého zaměstnance, šéfkonstruktéra Mika Coughlana.

Ron Dennis to kategoricky popřel s prohlášením, že dokumenty měl pouze Coughlan. Během soudního slyšení v Anglii, které probíhalo nezávisle na vyšetřování FIA, však vyšlo najevo, že o materiálech Ferrari vědělo ve Wokingu více lidí (psali jsme zde).

Joaquin Verdegay, jeden ze 24 komisařů, kteří budou zasedání Světové rady na Place de la Concorde přítomni, však nevěří v to, že by mohla být v současnosti vedoucí stáj šampionátu potrestána.

"Je velmi těžké dokázat, že v McLarenu tyto informace použili a že je použili s plným vědomím toho, co dělají. Pravděpodobnější by bylo, a v to také doufám, že tým Rona Dennise nedostane ani pokárání, protože je téměř nemožné jim cokoliv dokázat."