Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Gommendy by měl být v pořádku, čeká na další vyšetření

Gommendy by měl být v pořádku, čeká na další vyšetření

K závodu ale pravděpodobně nenastoupí.

Podle prvních zpráv, které ohledně zdravotního stavu pilota stáje PKV Racing Tristana Gommendyho dorazily ještě během noci našeho času, by měl být francouzský pilot snad v pořádku, ale vzhledem k bolestem zad a krku ho čekají ještě další doplňující vyšetření.

Gommendy, který byl druhým nejrychlejším v druhém tréninku, nebo chcete-li v předkvalifikačním warm-upu, dostal smyk v zatáčce č.4, ztratil vládu nad vozem a čelně narazil do betonové záchytné zdi. Naštěstí k nárazu došlo už při rychlosti jen okolo 70km/hod. "Volal jsem ho okamžitě rádiem a ptal se jestli je OK, ale odpověď nebyla povzbudivá, protože si stěžoval na ostrou bolest v zádech a v krku," uvedl Jimmy Vasser. "Po prvním kontaktu se záchranáři přišlo podezření na poranění páteře a proto byl povolán záchranný vůz, kvůli kterému byla kvalifikace předčasně ukončena."

Na otázku, zda Tristan dnes nastoupí ke kvalifikaci a kdo ho případně nahradí, se Jimmy jen pousmál a odpověděl, že on se závoděním vlastně nikdy oficiálně neskončil. Zda by ale skutečně nastoupil do dnešní kvalifikace je otázkou. Nicméně jeho odpověď nažhavila spousty fanoušků, kteří už si dlouho nepřejí nic jiného, než vidět šampióna z roku 1996 znovu na trati. A podle výsledků testů ze začátku roku, kdy Jimmy naposledy usedl do kokpitu Panozu, je zřejmě ještě stále ve formě. Druhou alternativou by mohl být Mario Dominguez, který je v Edmontonu rovněž a účastní se jízd s dvousedadlovými monoposty Paula Stoddarta.

Katastrofální závodní víkend zatím prožívá Paul Tracy a tým Forsythe. "Je to příšerné," řekl Tracy. "Dnes ráno jsem stačil ujet jen několik kol a něco odešlo na závěsu kola. Když jsme to opravili, tak přišla závada na elektroinstalaci. V tréninku před kvalifikací se auto konečně chovalo rozumně, ale během mého čtvrtého kola během kvalifikace najednou všechno stichlo a auto se zastavilo. A už jsme ho nerozjeli."

Bruno v plné rychlosti na edmontonském letištním okruhu

Naprosto opačné pocity zažívají u Dale Coyna, neboť od rána patří Bruno Junqueira k nejrychlejším a o lepší kvalifikační výsledek ho připravilo možná jen zkrácení kvalifikace. Špatně si nevede ani Katherine Legge, která si pochvaluje drobné změny na okruhu, ke kterým od loňska došlo. "V zatáčce č.9 byla odstraněna zeď a dokážu si představit, že někteří už to tudy vzali na plný plyn. Je to ale v každém případě úsek "na srdce". Katherine patří po včerejšku jedenáctá pozice a rychlý charakter trati jí plně vyhovuje. "Cleveland mne nikdy nenadchl, ale tady je to něco úplně jiného. Trať se svou plynulostí vlastně hodně podobá evropským přírodním okruhům," uvedla Katherine.