Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Grand Prix Francie zůstane v kalendáři formule 1

Grand Prix Francie zůstane v kalendáři formule 1

Bernie Ecclestone souhlasí.

Bernie Ecclestone souhlasil se zachováním Velké ceny Francie na okruhu v Magny-Cours v kalendáři formule 1 pro příští rok.

Okruh Magny-Cours, jenž je umístěn daleko od větších měst, neoplýval v minulosti velkou návštěvností. Budoucnost byla navíc nejistá, když Bernie Ecclestone prohlásil, že závod již nebude součástí kalendáře.

FORMULE.cz vás o této skutečnosti již dříve informovala v článcích: Pořadatel Velké ceny Francie se rozhodl závod zrušit a Ecclestone: F1 se do Magny-Cours nevrátí.

Federace francouzského motorsportu, FFSA, sdělila, že se rozhodla dodržet stávající smlouvu s Ecclestonem, jenž zajišťuje pořádání Velké ceny Francie do roku 2011. FFSA k tomu dodala, že se dívala po dalších alternativách závodu.

Francouzský ministerský předseda, Francois Fillon, se v úterý sešel s Berniem Ecclestonem, jenž v zásadě souhlasil s ponecháním Magny-Cours v příštím roce.

Tiskový mluvčí Fillona informaci doplnil: "Ecclestone v zásadě souhlasil s pokračováním závodu v Magny-Cours v letech 2008 a 2009, pokud nebude existovat žádná jiná alternativa."