Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Bourdais : "Nastal čas jít dělat něco jiného"

Bourdais : "Nastal čas jít dělat něco jiného"

Primárním cílem je F1, v záloze NASCAR.

Nemůže být pochyb o tom, že největším snem Sebastiena Bourdaise je vstup do Formule 1. Názory na to, zda je skutečně tak dobrý, že se v akváriu se žraloky neutopí se různí. Ale ani on, ani jeho fanouškové to nezjistí, pokud zůstane cesta do F1 uzavřena. Rozhodnutí o Bourdaisově budoucnosti se očekává již zítra, ale ať už dopadne jakkoliv, je velmi pravděpodobné, že na konci této sezóny Bourdais sérii CCWS opustí.

"Nastal čas, abych šel dělat neco jiného," řekl o tomto víkendu novinářům trojnásobný šampión Champ Cars. "A pro mne je to něco jiného buď  Formule 1 a nebo NASCAR".

Pokud se Sebastienův sen o Formuli 1 nenaplní, je velmi pravděpodobné, že přestup do NASCAR nebude nutně znamenat změnu týmu. Tým Newman/Haas/Lanigan, kterému Bourdais přinesl tři tituly šampióna, totiž minulý pátek oznámil partnertsví s týmem Roberta Yatese (jednalo se v podstatě o finanční investici týmu NHL Racing, neboť tým Yates Racing má značné finanční potíže, které již měly za následek ukončení činnosti stáje v sérii Busch). Tak získal NHL Racing dostatečné technické zázemí, které umožní expanzi týmu do série NASCAR NEXTEL.

Podle Paula Newmana však rozhodně nehrozí, že by se stáj NHL Racing ze série CCWS stáhla. Zajímavé ovšem bude, kdo Sebastiena Bourdaise nahradí. Jméno, které se stále častěji v zákulisí objevuje, má poněkud pikantní příchuť vzhledem k současnému rozložení sil v AOWR. Zní Marco Andretti.